screen shot 2022 09 02 at 13

Afzwaaiend PVV-Kamerlid Harm Beertema bedankt Geert Wilders voor warme woorden op X: "Zorg ervoor dat Wilders 1 er komt!"

Politiekdec 06 2023, 16:00
Vanaf vandaag telt de Tweede Kamer maar liefst 37 PVV'ers, waarbij Wilders, met het vertrek van Kees van der Staaij, nu tevens de Nestor is van de Tweede Kamer. Opvallend is de verzoening tussen Wilders en het inmiddels vertrokken Kamerlid Harm Beertema, die zich onlangs heeft aangesloten bij de BoerBurgerBeweging.
Beertema beleefde gisteren zijn laatste dag als Tweede Kamerlid. Na jaren trouwe dienst, met name op het gebied van onderwijs, was Beertema een sterk en vertrouwd gezicht in de Tweede Kamer. Eerder dit jaar stapte Beertema op als PVV-Kamerlid omdat zijn positie op de lijst niet overeenkwam met zijn verwachtingen. Als gevolg van zijn besluit kreeg het PVV-Kamerlid veel steun van kiezers die betreuren dat een krachtig Kamerlid als Beertema moet vertrekken.
De waardering tussen Wilders en Beertema lijkt, ondanks zijn vertrek, wederzijds te zijn. Wilders bedankte alle PVV-kamerleden die vertrekken, waaronder Beertema, via X: "Heel veel dank aan de vier PVV-Kamerleden die gisteren afscheid namen. Ze hebben ontzettend veel voor de PVV gedaan en hun nek uitgestoken, ook in moeilijke tijden. Ik ben ze ongelooflijk dankbaar!"

Graag gedaan, chef. Jij bedankt voor de kansen die ik kreeg om onze kiezers te vertegenwoordigen en hun belangen en die van het onderwijs te dienen. En zorg er nu voor dat Wilders 1 er komt. Het ga je goed!

Geert Wilders
Geert Wilders
@geertwilderspvv

En heel veel dank aan de vier PVV-Kamerleden die gisteren afscheid namen, ze hebben ontzettend veel voor de PVV gedaan en hun nek uitgestoken ook in moeilijke tijden. Ik ben ze ongelooflijk dankbaar! Bedankt Sietse Fritsma, @harmbeertema, @Danai_PVV en @GraafdeMachiel! 🙏🙏🙏🙏

1.9K
Reply
Beertema reageert positief op de tweet van Wilders, waarbij het lijkt dat de soep minder heet wordt gegeten dan aanvankelijk gedacht. Beertema antwoordt: "Graag gedaan, chef. Jij bedankt voor de kansen die ik kreeg om onze kiezers te vertegenwoordigen en hun belangen en die van het onderwijs te dienen. En zorg er nu voor dat Wilders 1 er komt. Het ga je goed!"
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Of we Beertema op korte termijn weer in Den Haag zullen zien, hangt wellicht ook een beetje af van Wilders en of de partijen eruit gaan komen in de formatiegesprekken. Wanneer ze er niet uitkomen en er worden nieuwe verkiezingen uitgeschreven, zou kersvers BBB-lid Beertema toch hopelijk een hoge plek op de lijst krijgen van Caroline van der Plas. Hoe dan ook, we zullen hem missen en hopen Beertema snel weer terug te zien!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten