-Frits Bosch- Democratie richting fascisme via D66

-Frits Bosch- Democratie richting fascisme via D66

Frits Bosch is columnist voor De Dagelijkse Standaard.

Gideon van Meijeren van Forum voor Democratie ligt onder vuur vanwege vermeend ondemocratische uitingen die fascistoide zouden zijn. Parafraserend meent Van Meijeren dat de Nederlandse democratie als systeem niet goed werkt en ingrijpend gewijzigd moet worden, zodanig dat het volk meer vertegenwoordigd wordt in het systeem. Hij roept daartoe op om naar het parlement te trekken om eisen kracht bij te zetten, zonder geweld, vredelievend.

D66 wenst dat Forum voor Democratie verboden wordt wegens, parafraserend, opruiing, (verkapt) oproepen tot geweld en fascistoïde uitingen. Eerst een opmerking over de kwaliteit van de Nederlandse democratie. Het promotie onderzoek van dr Wouter Schakel, UvA, 2021, naar onze democratie toont dat de kwaliteit daarvan buitengewoon slechts is. Het systeem wordt gedomineerd door een elite.

Lagere inkomensgroepen vinden geen vertegenwoordiging in het systeem en hun belangen daardoor evenmin. Het vigerend beleid is gericht op de belangen van het establishment. Binnen het parlement spelen de enkel hoogopgeleide kamerleden elkaar de bal toe: “I’ll rub your back, you rub mine”. Koekoek eenzang is het. Schakel bevestigt het bestaan van een politiek kartel. Maar dat wisten we allang met het jarenlange cordon sanitair van rechtse partijen in casu de PVV. Dit keer wordt het bevestigd door wetenschappelijk onderzoek van Schakel.

Nu Van Meijeren. Is hij fascistoïde? Zoals ik hem beluister recent in de TK wenst hij niet minder democratie maar juist meer democratie. Ik denk dan aan de voorstellen van David van Reybroek in dit verband. Hij wenst geen sterke man, zoals in fascisme. Ook geen geweld en verheerlijking van grootsheid van cultuur. Hij wenst ook geen partij dominantie ten koste van privacy, integendeel. Hij wenst geen onderwerping van de burger aan de staat, de symbiose van burger en staat, zo kenmerkend voor fascisme.

Evenmin wenst hij de vrijheid van meningsuiting geweld aan te doen, juist niet. Hij is ook niet gericht op het collectief, zoals in het Italiaanse fascisme de middengroepen. Hij is ook niet utopisch gericht, zoals in marxisme en het fascisme. Hij verwerpt centralisatie van macht via WEF, msm en politiek. Mijn conclusie is dat Van Meijeren alles behalve fascistoïde is. Ik doe de suggestie aan onze parlementariërs om goed naar hem te luisteren want het snijdt naar mijn mening verdraaid veel hout. Onze democratie staat er belabberd voor. Het is de hoogste tijd dat u er wat aan doet, want onze democratie gaat levensgevaarlijk langs het randje!

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Ik ontwaar dat D66 de partij Forum voor Democratie uit de weg wil ruimen in feite zélf fascistische trekken vertoont op basis van de kenmerken als boven geschetst. D66: “ja maar Van Meijeren bedoelt eigenlijk dat geweld moet worden gebruikt om het democratische systeem omver te werpen.” Op het moment dat je uitgaat van wat mensen “eigenlijk bedoelen” en niet wat ze zeggen, dan is het einde zoek. Dat deden de nazi rechters ook. Zo gingen de joden aan het gas. Daar begint het mee. D66 zit op een vreselijk hellend fascistoïde vlak. Krijgt Presser gelijk toen hij parafraserend zei dat de echte fascisten zich als antifascisten voordoen? Het is te hopen dat D66 dit gaat beseffen.

Frits Bosch, auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”.

-Frits Bosch- Democratie richting fascisme via D66

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties