-Frits Bosch- Lagarde en Knot willen inflatie!

-Frits Bosch- Lagarde en Knot willen inflatie!

Frits Bosch is columnist voor De Dagelijkse Standaard.

De baas van de Europese Centrale Bank Christine Lagarde en de baas van De Nederlandsche Bank hebben heel lang - tegen beter weten in - volgehouden dat de torenhoge inflatie tijdelijk zou zijn. Een eerste jaars student economie begrijpt dat dit onzin is. De inflatie wordt vooral veroorzaakt door energie en voedselprijzen en vooral de hoge energieprijzen zullen voorlopig een blijvertje zijn. De inflatie gaat richting 8%. We weten inmiddels wat het CPB daarover gezegd heeft. Vreselijk.

Lagarde verhoogt de ECB rente van -0,5% naar -0,25%, volgens haar “om de inflatie te beteugelen”. Ze belooft eenzelfde verhoging in september naar 0%. Peanuts. Het is een leugen en iedereen begrijpt dat. Want Lagarde en Knot willen inflatie om de achterlijke schulden van vooral Italië 160% staatsschuld en Griekenland 220% te laten weginfleren.

Want een rente van 0% is veel lager dan de Fed Fund rente van 2,75%. Dat betekent een steeds krachtiger dollar ten opzichte van de euro. De export vanuit euro regio wordt daardoor goedkoper, maar de import vanuit de VS wordt duurder, dus geïmporteerde inflatie naast hoge energie en voedselprijzen. En de euro dendert al een tijdlang omlaag ten opzichte van de dollar. Lagarde zegt terug te willen naar een inflatie van 2%. Geloof haar niet. Dat zal lukken als de schulden weggeinfleerd zijn.

Lagarde en Knot willen een hoge inflatie. Deze centrale bankiers zitten er niet voor een optimaal monetair beleid, nee, ze zitten er voor de politiek. Het zijn politiek activisten. Ze bemoeien zich met inclusie voor het personeelsbeleid van de banken. Ze bemoeien zich met de duurzaamheid van de leningenportefeuille van de euro banken. Ze willen een bankenunie, euro obligaties en deposito garanties. Steeds gevaarlijker. Bij Knot is woke helemaal in z’n bol geslagen, hij laat de regenboogvlag van DNB gebouw wapperen. Volkomen verwarde figuur. Ondertussen gaat de Nederlandse consument gebukt onder torenhoge inflatie. Hoe lang kan deze volksverlakkerij nog doorgaan? Hoe lang laten we ons door hen bedotten?

Frits Bosch, auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”.

-Frits Bosch- Lagarde en Knot willen inflatie!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties