frits

-Frits Bosch- Marjolein Faber gebruikt ‘omvolking’ niet meer. Prima ondanks zure reacties

Opiniejun 27, 17:30
Marjolein Faber belooft het woord ‘omvolking’ niet meer te gebruiken. Dat is uitstekend, ondanks de zure reacties van een aantal rechtse deugneuzen. De tactiek is: ‘buigzaam zijn waar het kan en hard zijn waar het moet’. Het laten vallen van omvolking doet amper pijn. Bedenk het volgende: de PVV is weliswaar de grootste TK fractie maar heeft geen meerderheid. De tegenstand is nog steeds gigantisch. Bovendien heeft links buiten de politiek op ALLE strategische posities haar pionnen geparachuteerd. Daar moeten ze tegenop boksen, een megaklus. Nu ‘zum letzen mal’: omvolking.
Pieter Omtzigt lijkt een medewerker van de Taalpolitie. Zo zegt hij dat het “woord ‘omvolking’ op geen enkele manier past in het Hoofdlijnenakkoord” en dat hij “dit soort uitspraken niet verwacht van een minister in functie”. Hij zegt in feite tegen de ministers Marjolein Faber en Reinette Klever, PVV, “kijk uit wat je zegt. Het woord omvolking wil ik niet horen.” Het woord omvolking heeft inderdaad nare associaties met de nazi’s. Omvolking had toen een racistische connotatie voor het Rassenrein houden van de Duitse bevolking. Nu is precies het omgekeerde aan de hand: het volk wordt juist niet Rassenrein gemaakt door de immigratie. Is het een theorie? Nee, het is realiteit. Ik heb er al eerder op geduid dat EC commissaris Frans Timmermans, toen Immigratiepaus, uitgebreid in de EC heeft verteld dat ‘geen land in Europa nog toekomst heeft zonder divers te worden‘ en hij zette de Europese grenzen, samen met Angela Merkel, wagenwijd open. Positieve discriminatie is ook racisme.
Het woord omvolking heeft nu een demografische en culturele connotatie en geen racistische connotatie zoals onze linkse vrienden abusievelijk menen. De Tweede Wereldoorlog is inmiddels tachtig jaar geleden. Wordt het niet tijd dat we daarvan loskomen? Wordt het niet eens tijd dat we woorden niet langer gevangen houden vanwege een ver verleden? Wordt het niet eens tijd dat we elkaar daarop niet langer afrekenen en de tweespalt daardoor vergroten? Wat mij betreft wel. Weg ermee.
De cijfers van onze steden spreken duidelijke taal. De meerderheid is allochtoon. Autochtonen voelen zich er niet meer thuis en vertrekken. Emigratie neemt sterk toe. De getto’s zijn het toonbeeld van demografische verandering, waar leerlingen niet hun schooltas aan een vlag mogen hangen, waar niet het Sinterklaasfeest, Moederdag en Christelijke feestdagen gevierd mogen worden omdat het verderfelijk westers zou zijn, waar antisemitisme welig tiert, waar afkeuring heerst voor ons glorierijke verleden. Daar moeten we het over hebben, beste linkse vrienden. Gebruik voortaan de omschrijving ‘demografische verandering’. Buigzaam zijn waar het kan, hard zijn waar het moet.
Arme Geert! Hoe kun je nog in dit land effectief koekhappen. De weerstand is zo immens. We wensen hem veel wijsheid en sterkte toe!
Frits Bosch is econoom en socioloog. Hij is tevens auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”. Zijn meest recente boek is Kafkaistan
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten