frits bosch column

-Frits Bosch- Woke-links is niet alleen weerzinwekkend maar vooral maatschappelijk gevaarlijk

Opinieapr 08 2023, 15:30
Op Linkedin treffen we de volgende tekst aan van Tashfin T. Essaguiar, student aan de Universiteit van Amsterdam: “Binnen de linkse gevestigde orde ben je fout als je interactie hebt met rechts. Je bent dan niet meer een van hen maar van ‘het andere kamp’ en dus bieden ze je geen platform meer. Woke-links claimt zelf tegen polariseren te zijn maar polariseert zelf als geen ander. Het gaat woke-links primair niet om waarheidsvinding maar om het doordrukken van dogma’s middels netwerken en lobby macht."
"Daar kom jij op pijnlijke wijze achter. Jij wilt kritische debatten voeren, data analyseren, argumenten tegen elkaar laten schuren en uit de vonken nieuwe inzichten halen. Woke-links wil dat echter niet en erkent waarheidsvinding überhaupt niet, want alles is toch een construct tussen je oren. Met woke-links kun je niks bouwen want ze zijn fundamentloos en willen enkel andere fundamenten afbreken. Dit soort taferelen zijn een gevaarlijke maatschappelijke trend en helemaal voor de wetenschappelijke cultuur. Als we als volwassenen niet meer kritisch kunnen debatteren en elkaar dogmatisch ontwijken/excluderen vanwege ideologische agenda’s, wat is onze wetenschappelijke cultuur dan nog waard? Waar meningen niet kunnen botsen, wat is waarheidsvinding dan nog waard?”
Het lijkt me een passende tekst waar we met woke-links staan. De Nederlandse staatsmedia NPO zijn van dit vergif vergeven. Wiens brood men eet, diens woord men spreekt. De mensen in de talkshows zijn volledig overheid- en regering ondersteunend, met dank aan de subsidies. Geen wonder dat ON megapopulair is, nota bene tussen de middag uitgezonden. Gesubsidieerde staatsmedia maken het saai en toch ook wel weerzinwekkend om te aanschouwen. Zij verkopen hun ziel op dagelijkse basis. Het zijn ideologen die van kwaad tot erger gaan. In de wetenschap sluiten ze elkaar uit. In zekere zin is dit vermakelijk. Elkaar verorberen komt nog.
BBB heeft een geweldige verkiezingswinst gehaald. Is het knap dat ze door een muur van woke-links zijn gebroken? In zekere zin wel, maar ook weer niet, want BBB heeft dat gedaan door een direct beroep te doen op het electoraat. Maar de strijd om de instituties is nog niet eens begonnen. De instituties zitten vol met mensen die BBB haten en helemaal kalt zullen willen stellen voor de komende verkiezingen. Het eindspel van de staatsmedia start nu. De messen worden geslepen. Caroline dek je maar vast in. Ze lusten je rauw.
Essaguiar heeft gelijk, woke-links is een gevaarlijke maatschappelijke trend en móet gestopt worden.
Frits Bosch, econoom en socioloog. Tevens auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten