frits

-Frits Bosch- Zeg Dilan, waar zijn de politiehonden?

Opiniefeb 24 , 18:00
Surveillance politiehonden kunnen onder andere ingezet worden bij openbare orde verstoringen. Het is te doen zonder de daadwerkelijke inzet van de hond. Dat betekent dat de honden in principe aangelijnd blijven. Er is weer een nieuwe snelwegbezetting aangekondigd. Wat gaan we hiertegen effectief doen?
Al sinds tijden worden snelwegen geblokkeerd door Extinction Rebellion. De openbare orde wordt voortdurend verstoord. Mensen kunnen niet naar hun werk en hun afspraak. Politie wordt onevenredig ingezet om de ordeverstoorders op te pakken. Tevergeefs. Waterkanon inzetten is niet effectief.
Politiehonden zijn dat beslist wel. Met slechts vijf politiehonden heb je de snelweg en andere openbare ruimtes in no tome leeg gekregen. Dit kan zo niet langer. Minister Dilan Yesilgöz laat het hier afweten. Mag ik eens horen wie voorstander is van de honden?
Het is duidelijk dat de rechtsstaat voortdurend wordt aangetast door XR. Waarom valt de keizer van de rechtsstaat, Pieter Omtzigt, hier niet over? Selectieve perceptie? Onze rechters zijn ook niet onafhankelijk zoals hier weer blijkt. Er is een rechter die de snelwegbezetters “thee en koffie” wil brengen.
De Blokkeer Friezen werden opgesloten vanwege het kortstondig bezetten van een weg. De snelwegbezetters van XR kunnen voortdurend hun gang gaan. De casussen zijn identiek. Het vergrijp is het bezetten van een weg. De reden waarom dit gebeurt is niet aan de orde. Het zou leiden tot politieke willekeur als de reden van de bezetting wel een rol zou spelen. Maar onze rechters laten de politiek stevig meewegen zoals bekend. D66?
Gaan we de honden inzetten?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten