mark jongeneel dagelijkse standaard column

-Mark Jongeneel- Extreemlinks en hun moslimbroeders: Een toxische dreiging voor Nederland

Opiniemei 09, 17:00
De gebeurtenissen aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) waarbij ook studenten deelnamen tussen radicale moslims, Antifa-, Extinction Rebellion- en Kick Out Zwarte Piettuig aan de bezetting van een deel van de campus, hebben opnieuw een schijnwerper geworpen op de verontrustende alliantie tussen extreemlinks en radicale moslimgroeperingen in Nederland. Deze samenwerking vormt een ernstige bedreiging voor de vrijheid, veiligheid en welvaart van ons land.
Martijntje Smits, moeder van een betrokken UvA-student, heeft haar ongenoegen geuit over de reactie van het universiteitsbestuur, dat volgens haar de veiligheid van haar zoon in gevaar bracht door de inzet van politie-eenheden. Haar klacht op sociale media dat de politie met shovels, honden en knuppels werd ingezet tegen "vreedzame demonstranten" is kenmerkend voor het gebrek aan verantwoordelijkheid dat vaak wordt waargenomen bij aanhangers van deze groepen. Ze beschuldigt de autoriteiten terwijl ze het criminele en antisemitische gedrag van de demonstranten negeert—een duidelijk voorbeeld van hoe extreemlinks vaak probeert de realiteit te verdraaien.
Reacties op haar uitlatingen, zoals die van UP! Network-presentator Shashi Roopram, benadrukken dat het werkelijke probleem bij de opvoeding ligt. "Als ouders het slechte gedrag van hun kinderen aanmoedigen en goedpraten, dan krijg je een generatie die het gelijk wil halen door te schreeuwen, slaan, en intimideren," merkt Roopram op. Dit toont aan hoe extreemlinkse ideologieën die samen gaan met radicale standpunten een gevaarlijke mix vormen die niet alleen de publieke veiligheid bedreigt maar ook de morele basis van onze samenleving erodeert.
Twitteraar Sander van Dam van zijn luikjes biedt een ander perspectief en stelt dat "een beetje moeder haar zoon een flinke draai om de oren zou geven" voor zijn deelname aan zulke acties, in plaats van de politie te bekritiseren die hun plicht doen. Dit onderstreept de noodzaak van persoonlijke verantwoordelijkheid en de gevolgen van acties, een les die blijkbaar verloren gaat op de aanhangers van deze destructieve ideologieën.
Deze incidenten zijn symptomen van een dieper liggende crisis waarbij extreemlinks, vaak in samenwerking met hun zogenaamde 'moslimbroeders', probeert de fundamenten van onze democratische samenleving te ondermijnen. Hun acties, die dikwijls overgaan in geweld en wetteloosheid, onthullen hun ware agenda: niet de strijd voor rechtvaardigheid, maar een aanval op de stabiliteit en veiligheid van Nederland. Ze wijzen de Westerse en kapitalistische manier van leven af.
Het is hoog tijd dat we deze ontwikkelingen erkennen en krachtig optreden tegen de krachten die onze samenleving bedreigen. Alleen door een standvastig beleid en een onwrikbare handhaving van de wet kunnen we hopen onze nationale waarden en de veiligheid van onze burgers te beschermen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten