mark jongeneel dagelijkse standaard column

-Mark Jongeneel- Lucassens logica loopt spaak: Politici met banden in den vreemde zijn niet hypocriet maar realistisch

Opiniemei 01, 16:00
In een recente uitbarsting op X slaagt Leo Lucassen er weer in om zichzelf te kronen tot kampioen van de absurde logica. Zijn recente bericht, waarin hij de persoonlijke levens van enkele van onze meest uitgesproken politici belicht, dient enkel om zijn eigen verdraaide wereldbeeld te bevestigen. Hij wijst naar Geert Wilders' Indische roots, Caroline van der Plas' Ierse moeder, Pieter Omtzigt's Turkse echtgenote, en Dilan Yeşilgöz' achtergrond als voormalig asielzoekster, en concludeert potsierlijk dat hun kritiek op migratie hypocriet zou zijn. Lucassen's poging om deze politici te beschuldigen van dubbele standaarden is niet alleen misplaatst, het is ronduit belachelijk.
Laten we even duidelijk zijn: het feit dat deze politici persoonlijke of familiale banden hebben met andere culturen, betekent niet dat zij niet kritisch mogen zijn over het falende migratiebeleid van Nederland. Integendeel, het zou juist kunnen betekenen dat zij vanuit een unieke positie spreken – een positie die hen in staat stelt de complexiteiten en de nuances van integratie en assimilatie te begrijpen, iets wat Lucassen blijkbaar ontgaat.
De realiteit, die Lucassen zo graag negeert, is dat Nederland kampt met serieuze integratieproblemen. Een aanzienlijk deel van de migrantenpopulatie assimileert niet, wat leidt tot lage sociale cohesie en problematisch medeburgerschap. Daarbij komt nog de invloed van de islam, een ideologie die in vele opzichten haaks staat op de fundamentele waarden van onze democratische en rechtsstatelijke samenleving. Dit zijn geen xenofobe verzinsels; dit zijn harde feiten, ondersteund door talloze studies en rapporten.
Het is hoog tijd dat we ophouden met het verketteren van politici die de moed hebben om deze problemen aan de kaak te stellen. De echte hypocrisie komt van academici zoals Lucassen, die vanuit hun ivoren torens neerkijken op iedereen die het waagt te wijzen op de ongemakkelijke waarheden van ons migratiebeleid. Zijn tweetrants zijn een schandelijke poging om serieuze beleidskritiek te smoren met persoonlijke aanvallen en goedkope retoriek.
Nederland verdient een open en eerlijk debat over migratie, een debat dat gebaseerd is op feiten, niet op de politieke correctheid die Lucassen en zijn medestanders zo graag promoten. Het is tijd om de echte problemen te erkennen en aan te pakken, in plaats van degenen die ze aan de orde stellen, te demoniseren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten