shutterstock 2374228837

PVV-kamerlid Maikel Boon maakt indruk met maidenspeech: "Na de verschrikkingen van 7 oktober zijn alle remmen los!"

Politiekmei 01, 17:00
Kersvers PVV-Kamerlid Maikel Boon heeft in zijn maidenspeech gelijk indruk weten te maken. De Afghanistanveteraan spreekt zich in het antisemitismedebat van afgelopen donderdag hard uit tegen de toenemende Jodenhaat in Nederland. "Als Afghanistanveteraan doet het me heel veel pijn om die verschrikkelijke Talibanvlag in onze straten te zien, wetende dat deze terroristen verantwoordelijk zijn voor de dood van 24 van mijn collega-veteranen."
"Al jaren kampt Nederland met een groeiend antisemitisme, maar na de verschrikkingen van 7 oktober zijn alle remmen los," zegt Boon. "We zien het iedere dag om ons heen. In onze straten, in onze stationshallen en op onze universiteiten horen we de openlijke haat richting Israël en het Joodse volk. Onder de noemer van antizionisme lijkt alles geoorloofd. Dan hoop je dat in ieder geval onze bestuurders opstaan en zeggen: dit accepteren wij niet. Maar de angst lijkt te regeren."
Het toenemende antisemitisme is dan ook een grote zorg voor de PVV'er. Hoewel hij de inspanningen van de minister om educatie over de Tweede Wereldoorlog, de Holocaust en de Jodenvervolging te verbeteren prijst, is het helaas nog niet genoeg. "Wat gaat de minister doen om ervoor te zorgen dat Joodse kinderen gewoon veilig zijn op school, dat scholen politiek neutraal zijn en dat ook waarborgen? Want het kan toch niet zo zijn dat Joodse studenten op universiteiten zich letterlijk vogelvrij noemen en dat een actiegroep blijkbaar zelfs kantoor houdt in een gebouw van een universiteit?"
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
Ook de antisemitische leuzen zoals "from the river to the sea" zijn een grote zorg voor de PVV. "Een oproep om Israël letterlijk van de kaart te vegen," zegt Boon. "De PVV wil dat de uiting 'from the river, ook buiten demonstraties, als een oproep tot geweld wordt gekwalificeerd, waardoor deze uiting strafbaar wordt. Dit zou het Openbaar Ministerie in staat moeten stellen om de daders makkelijker te vervolgen."
De zwijgende meerderheid in Nederland is volgens Boon niet antisemitisch; de meerderheid verafschuwt deze haatzaaiers. "Bij bijeenkomsten zie ik duizenden mensen samenkomen tegen antisemitisme en voor Israël. We moeten weigeren te zwijgen, maar pal staan achter onze Joodse gemeenschap. Samen zorgen we ervoor dat 'nooit meer' echt nooit meer plaatsvindt."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten