mark jongeneel dagelijkse standaard column

-Mark Jongeneel- Londen is gevallen: Het failliet van het 'Vrije' Westen

Opinieapr 19, 20:00
Het is officieel: Londen is gevallen. De eens zo trotse metropool, bakermat van vrijheid en democratie, is nu een speelveld geworden voor de extremisten van links en de fundamentalisten van de islam. Waar de Joodse gemeenschap ooit vrijelijk door de straten liep, is het nu een risico om herkenbaar Joods te zijn. We zijn getuige van het morele failliet van het 'vrije' Westen, dat verstrikt is geraakt in de netten van de appeasement politiek.
Wat is er gebeurd met onze onverzettelijke verdediging van vrijheid en rechten? Vandaag de dag is het in Londen een realiteit dat een man die zijn Joodse identiteit niet verbergt, bedreigd wordt met arrestatie. "Je bent heel openlijk Joods... als je ervoor kiest hier te blijven, word je gearresteerd," zo dreigde de politie. Dit is geen incident, maar een symptomatisch voorbeeld van hoe ver we zijn afgedwaald van de idealen die we beweren te koesteren.
Deze waanzin is niet beperkt tot het Verenigd Koninkrijk. In Nederland, waar ooit de tolerante samenleving een voorbeeld was voor de wereld, worden mensen nu gefouilleerd als ze de Nationale Dodenherdenking op de Dam bijwonen. Is dit de prijs van 'veiligheid' in een wereld die buigt voor de druk van intoleranten?
Deze ontwikkelingen zijn een klap in het gezicht van de miljoenen die hun leven gaven voor onze vrijheden. "Nooit meer" zeiden we na de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog, maar het lijkt erop dat we niets hebben geleerd. In plaats van te staan voor wat juist is, gloreert het Westen in een politiek van toegeven en wegkijken.
En hier sta ik, als raadslid, te twijfelen of ik wel moet deelnemen aan de Dodenherdenking. De hypocrisie is stuitend, een cultuur die zichzelf door het toilet spoelt in een waanzinnige poging om 'inclusief' te zijn ten koste van haar eigen principes. We moeten juist nu wakker worden. De straten van onze steden, van Londen tot Amsterdam, zijn overgenomen door een giftige mix van Jodenhaat en vrijheidsberoving. Het is hoog tijd dat de burgers van het Westen opstaan en eisen dat hun leiders terugkeren naar de principes van echte vrijheid en rechtsstaat, voordat het te laat is. We moeten vechten voor onze beschaving, of we zullen er getuige van zijn hoe zij ten onder gaat. Nu ons continent in brand staat is geen tijd om te herdenken. Jodenhaat en wokeisme moeten zo snel mogelijk uit onze straten worden verbannen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten