mark jongeneel dagelijkse standaard column

-Mark Jongeneel- Rutte: meester van misleiding of staatsman met moed? De geschiedenis zal hard oordelen!

Opiniefeb 29 , 11:00
In een nieuwe episode van politieke hoogverraad lijkt Mark Rutte zijn definitieve meesterwerk van misleiding en manipulatie te hebben geschreven. Waar Nederland massaal 'nee' zei tegen het associatieverdrag met Oekraïne tijdens het referendum, besloot Rutte deze uitkomst te negeren. De premier, die beloofde naar het volk te luisteren, besloot in plaats daarvan het volk te leiden naar een pad dat niemand wilde bewandelen. Met een inlegvel vol loze beloften probeerde hij de gemoederen te sussen: geen EU-lidmaatschap voor Oekraïne, geen militaire steun, geen extra geld, en geen vrij reizen. Lege woorden, zo blijkt nu.
Fast forward naar het heden, en Rutte's ware aard komt naar boven als een oorlogszuchtige leider die Nederland op sleeptouw neemt richting een conflict met Rusland. Een conflict waarvan de uitkomst zo onzeker is als het Nederlandse weer. Maar Rutte lijkt bereid Nederlandse levens op het spel te zetten in een oorlog die, volgens velen, niet te winnen is. Is dit de dank die het Nederlandse volk krijgt voor het stellen van zijn vertrouwen in een premier die keer op keer bewijst dat zijn woorden zo betrouwbaar zijn als een zeef?
Mark Rutte zal de geschiedenis ingaan, niet als de staatsman die hij pretendeert te zijn, maar als de grootste leugenaar en misleider die Nederland ooit heeft gekend. Een premier die Nederland tot aan de grond heeft afgebroken, de democratische wil van het volk heeft genegeerd, en nu, in een ultieme daad van roekeloosheid, het land de afgrond in dreigt te leiden.
Het is tijd dat Nederland wakker wordt en ziet hoe Rutte's beleid ons land niet alleen intern heeft verdeeld, maar ons nu ook op het wereldtoneel in gevaar brengt. De premier die ooit beloofde om de belangen van Nederland te behartigen, is nu de grootste bedreiging voor diezelfde belangen geworden. Het is een bittere ironie dat de man die aan de macht kwam met beloftes van stabiliteit en vooruitgang, zal worden herinnerd als de architect van chaos en verval. Nederland nu opstaan en massaal nee zeggen tegen een oorlog met Rusland. We laten onze kinderen toch niet naar het slagveld sturen in Oost-Europa?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten