michael van der galien de dagelijkse standaard column

-Michael van der Galien- Rechts moet net zo immoreel worden als links: psy-ops for the win!

Opiniejul 28 2023, 20:00
Donderdag hadden we een fascinerende aflevering van de Podcast van Forum for Democracy International. Deze podcast nemen we wekelijks live op Twitter, via de Spaces feature. Het heet: The Forum. Ik ben een vast panellid en geniet er enorm van, omdat we echt geweldige gasten binnen halen om over de belangrijkste onderwerpen te praten.
Deze week was het onderwerp: de manier waarop wij geïndoctrineerd worden door de machthebbers. Via propaganda. Ze gebruiken allerlei psychologische trucjes om onze manier van denken én ons gedrag te beïnvloeden.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard beseffen we dat we onderdeel zijn van een OORLOG. Een oorlog voor de ziel van ons land en onze cultuur. Maar om die oorlog te winnen hebben we jouw hulp nodig. Steun ons nu! Doneer aan DDS via BackMe en help ons de knettergekke globalisten te verslaan!
Hoofdgast was Patrick Fagan. Fagan is auteur van het boek Free Your Mind. Hij heeft het gedrag van overheden geanalyseerd en is tot de conclusie gekomen dat experts allerlei technieken gebruiken om het normale volk op ongelooflijke wijze te beïnvloeden. Er wordt, aldus Fagan, eigenlijk gewoon een psychologische oorlog gevoerd. We worden op alle mogelijke manieren geïndoctrineerd. En ja, dit gebeurt op heel veel onderwerpen.
Covid is natuurlijk het belangrijkste onderwerp. Veel van ons werden drie jaar geleden wakker toen we zagen hoe dat ging. Het was overduidelijk een psy-op.
Maar dat geldt niet alleen voor corona. Kijk naar hoe ze nu de oorlog in Oekraïne aan ons verkopen. Patrick en onze presentator John Laughland maakten duidelijk dat ze vergelijkbare technieken gebruiken om mensen te beïnvloeden met betrekking tot die strijd. Rusland is de vijand. Oekraïne is de held.
Na de aflevering - en tijdens de aflevering stelde ik hier ook enkele vragen over - begon ik wat meer na te denken over de technieken die de globalisten gebruiken. Ja, ze liegen. Ja, ze indoctrineren. Het is ongelooflijk om te zien.
Maar het wérkt wel. Het is bijzonder effectief. Ze slagen er steeds weer in om onze manier van leven te veranderen en zelfs om onze dagelijks geluk te beïnvloeden.
En dat deed mij denken. Waarom doen wij daar niets mee. Oké, ja, ik weet het. Het is allemaal niet heel ethisch. Maar laten we wel wezen, het werkt. Ze slagen er op de één of andere manier wél in om heel veel mensen te beïnvloeden en daardoor om het debat bij te sturen.
Moeten wij niet gewoon hetzelfde doen maar dan om ónze doelen te verwezenlijken? Tuurlijk, de technieken zelf zijn weinig ethisch te noemen. Maar onze doelen zijn wél ethisch. We staan voor vrijheid, voor democratie. Wij willen werkelijk het beste voor de mensheid, namelijk dat mensen vrij kunnen leven op de manier waarop zij dat willen. En we staan pal voor onze cultuur, onze geschiedenis, onze tradities.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard beseffen we dat we onderdeel zijn van een OORLOG. Een oorlog voor de ziel van ons land en onze cultuur. Maar om die oorlog te winnen hebben we jouw hulp nodig. Steun ons nu! Doneer aan DDS via BackMe en help ons de knettergekke globalisten te verslaan!
Wij traditionalisten en conservatieven moeten misschien maar eens ophouden te doen alsof we heiliger dan heilig zijn. Uiteindelijk strijden we deze strijd niet om te kunnen zeggen dat we heel moreel en ethisch zijn, maar om het leven van mensen op een positieve manier te beïnvloeden. Als we daar dingen voor moeten doen die we eigenlijk niet fijn vinden, tja, dan is dat misschien een offer dat we maar moeten brengen.
Of is het heel erg om dit te vinden?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten