-Michel Mulder- Alles moet kapot

Michel Mulder

Michel Mulder

-Michel Mulder- Alles moet kapot

Het lijkt de Farizeeërs van de (on)ChristelijkeUnie een goed idee om, ter ondersteuning van het MKB, belasting te heffen op bezorgde pakketjes....... alsof er al geen btw, bezorgkosten en dergelijke ongein opzit.

Zoals gewoonlijk zijn er uiteraard weer wat fraaie gaten te 'schieten' in het betoog van deze christen-onwaardige partij. Alleen hebben de slimme koppen van het demonische clubje van hoofd-Farizeeër Gert-Jan Segers, dat weer niet door.

Laten we beginnen met de drogreden dat de CU deze belasting wil heffen ten bate van het MKB, omdat deze direct terug moet stromen naar datzelfde MKB.

Ten eerste, wie heeft het ooit meegemaakt dat een geheven belasting daadwerkelijk gebruikt wordt om de positie van burger of MKB te verlichten? Ja, op papier klinkt het leuk, maar in de praktijk zal deze belasting weer voor alles worden gebruikt - klimaat, vluchtelingen, wapens voor Oekraïne - behalve voor een kapitaalinjectie voor het MKB.

Het is natuurlijk van een 'kinderlijke wijsheid' dat de knappe koppen van de CU denken dat bestelde producten duurder maken - zeker in deze tijd - niet zal leiden tot het instorten van dit - soms nog laatste - verdienmodel van het MKB. Nee we gaan volgens Segers en co. uiteraard net zoveel bestellen, als we nu ook nog extra bezorgbelasting moeten betalen. Of misschien toch niet, maar dat is dan weer 'goed voor het klimaat,' wat blijkbaar dan weer géén negatieve impact heeft op de financiën van bedrijven. Je weet wel, dat zijn van die instanties waar mensen voor wérken en dus geld verdienen.

Al jaren dragen de kabinetten Rutte eraan bij dat steeds meer winkelstraten eruit zien als 'ghosttowns' uit het wilde westen, of exacte kopieën van Nasta'liqs uit het Midden-Oosten. Maar de grote Schepper der werkgelegenheid Gert-Jan heeft het ei van Columbus: laten we die troep nog eens extra belasten want daarvan bloeit het MKB weer op, omdat de consument dan weer terugkeert naar de fysieke winkel...... die niet meer bestaat.

Alles, maar dan ook alles werd ingezet op onze virtuele wereld - want menselijk contact is meer en meer ongewenst - of dit nu het thuiswerken betreft of het bestellen tijdens de lockdowns, u moest en zou slechts nog vanuit uw privé gevangenis 'deelnemen' aan de maatschappij....... waarvoor u nu, naar goed Nederlands gebruik, uiteraard weer meer moet gaan betalen.

Dan de christelijke denkwijze dat al die ritten uiteraard weer milieuvervuilend zijn. Het is de knappe koppen van Gert-Jans clubje ook nu weer ontgaan dat meer en meer bezorgorganisaties tegenwoordig met elektrische bezorgbussen rijden. Of zijn deze nu ineens ook milieuvervuilend?

Over het feit dat pakketbezorgers zorgen voor onveilige verkeerssituaties, zoals in het stuk te lezen valt, zullen we het uiteraard maar niet hebben, omdat dit nogal discriminerend overkomt naar - voornamelijk - een bepaalde groep, die men doorgaans toch krampachtig in bescherming wenst te nemen tegen racisme.

Nee dit Klaas Dijkhoff-achtige proefballonnetje heeft niets te maken met bezorgdheid om het MKB, omdat diezelfde CU als sinds 2020 bezig is met de zorgvuldige sloop van datzelfde MKB als lid van de politieke as van het kwaad.

(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Dit CU proefballonnetje zorgt enkel voor de verdere uitholling van het MKB door een belastingverhoging op hun producten, en de verdere afhankelijkheid van het volk dat straks - bij wederom lockdowns - niet meer terecht kan in fysieke winkels, en de laatste reddingslijn, het bestellen online niet meer kan betalen.

Je moet toch wel je petje afnemen voor deze christelijke Judassen, dat ze een nieuwe dolksteek in de rug van het MKB weten te verpakken als 'redding' voor het MKB.

We dachten dat Vera Bergkamp smerig was....... nou het kan nog veel smeriger.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer