dilan yesilgoz de balie 2022

-Michel Mulder- Wat vraagjes aan de misser van Justitie en Veiligheid

Opiniemei 16 2023, 16:00
Beste Dilan,
Wat is volgens jou de definitie van een dictatuur, en met welke middelen krijgt zo'n dictatuur gestalte?
Zou het zo kunnen zijn dat in een dictatuur de politie - lees: staat - onschuldige burgers bespioneert, schaduwt en hun gedrag op social media controleert, omdat men deze burgers als 'niet conformerend aan het staatsideaal' classificeert?
Zou het kunnen zijn dat er in een dictatuur sprake zou zijn van popo binnen de popo, oftewel geheime niet contoleerbare politiediensten, die zich boven elke wet wanen, omdat Vadertje Staat hun rug te allen tijde toch wel dekt?
Als jij maar het minste vermoeden hebt dat dit soort praktijken zich afspelen binnen - zeg - Hongarije, Polen of Rusland, dan ben jij de eerste die klaar staat met het stigma dictatuur, waarna opperhypocriet Rutte in het Europees parlement strenge maatregelen zal eisen.
Het - illegaal - bespioneren, volgen en als 'staatsgevaarlijk' classificeren van onschuldige burgers hoort volgens jullie verheven morele, en democratische standaard uiteraard niet in het vrije westen... tenzij dit in ons eigen polderlandje gebeurt.
Dan zijn dit soort dictatoriale fratsen volgens jou ineens niet onwettig, en zou er in sommige gevallen 'slechts geringe inbreuk op de persoonlijke levenssfeer' gemaakt worden, wat mag volgens de Politiewet.
Het is niet eens zozeer die geringe inbreuk op de persoonlijke levenssfeer, die het meest stuitend is, het is de verruiming van de 'zoekopdrachten' die tot die inbreuk op de persoonlijke levenssfeer leiden, die ons allen pas echt zorgen moet baren. Je bent tenslotte tegenwoordig in de ogen van de staat al een extreemrechtse terrorist, als je het niet eens bent met één van de standpunten van het Nederlandse politburo DDR66.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Het moet makkelijk zijn om als misser - minister is een te genereuze benaming - van justitie en veiligheid de definitie van een dictatuur naar eigen belang op te kunnen rekken, om daarmee de dictatuur in ons eigen land nog steeds liefkozend democratie te kunnen noemen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten