shutterstock 143513590

-Michel Mulder- 'Wie fluit Maxima terug?'

Opinienov 10 2022, 19:00
Als Nederlander is mij altijd voorgehouden dat wij slechts een 'ceremonieel' Koningshuis hebben, dat slechts lintjes doorknipt en zakloopt op Koningsdag... Maar dat zich verder verre houdt van de politiek, of zelfs maar van het hebben van een persoonlijke mening.
Meer en meer zien wij echter dat er in ons Koningshuis een geslachtsverandering heeft plaatsgevonden, en dat een Argentijnse dame - wiens vader akelige verbintenis had met het Videla-regime - nu overduidelijk de Koninklijke broek aan heeft.
Maxima regelt en ritselt tegenwoordig internationaal meer dan onze gehele geschiedenislijn van ministers van buitenlandse zaken bij elkaar, en zit zo overduidelijk op de schoot van WEF-führer Klaus Schwab dat er bijna sprake is van een eeneiige tweeling...... zij het de een wat lelijker dan de ander.
Het zoveelste - maar zeker niet laatste - bemoeimomentje van Queen Max is het lanceren van een platform voor werkzoekende vluchtelingen - hahaha yeah right - wat volgens mij toch niet echt tot haar taakomschrijvingen behoort. 
Al eerder mochten wij getuigen zijn van bemoeizucht momentjes als o.a: dit, en oh ja, dit was er ook nog... en dan kunnen we het ook nog hebben over dit, en dit, en dit... en - ja, het lijstje gaat maar door en door -... dit.
Hoe kan het dat iemand die wat (ceremoniële) baantjes heeft gehad in het bankwezen, zich een mening denkt te moeten aanmeten over politieke en wetenschappelijke zaken als artificial intelligence en digital currency, en die mening door onze strot denkt te moeten rammen omdat zij nu eenmaal the Queen of the polder is?
Het is prima dat er tenminste één lid van het Koningshuis wat doet voor haar exorbitante uitkering, maar het is daarbij volgens mij niet de bedoeling dat zij op de stoel gaat zitten van de beleidsbepalers van de Haagse politiek.
Tenzij Klaus Schwab haar uiteraard net iets liever vindt dan gladde Markje.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten