Screen Shot 2022 04 23 at 120326

Ophitsing: veroordeelde dierenactivist noemt Caroline van der Plas (BBB) het vleesgeworden kwaad

Politieknov 10 2022, 18:00
Caroline van der Plas heeft furieus gereageerd op een tweet van radicale dierenactivist Erwin Vermeulen. In zijn tweet noemt Vermeulen haar namelijk "evil incarnate," oftewel "het vleesgeworden kwaad. Van der Plas noemt dit geheel terecht "ophitsing," wat natuurlijk een negatieve invloed heeft op haar veiligheid.
"Caroline van der Plas van de pief-paf-poef-partij (haar woorden) wil miljoenen ganzen afmaken (zelf had ze geen idee hoeveel dan precies om de minimale Staat van Instandhouding te bereiken)," schrijft Vermeulen, "om de pluimveeindustrie tegen vogelgriep te beschermen. De Engelse term is 'evil incarnate'."

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Het zijn natuurlijk walgelijke opmerkingen, zeker als je in gedachten houdt dat het politieke geweld in Nederland uit twee hoeken is gekomen de afgelopen twintig jaar: de radicale islam en, jawel, dierengekken.
Oh. En als je daar nog even aan toevoegt dat Van der Plas al tijden serieuze bedreigingen krijgt uit die hoek, tja, dan wordt het allemaal nóg ranziger.

Caroline van der Plas: 'Ophitsing'

Het onderwerp van Vermeulens aanval reageert dan ook geschrokken. In een reactie op de vijandige tweet van Vermeulen noemt de BBB-leider haar hater een "veroordeelde dierenactivist" en het "boegbeeld van Animal Rights." Die persoon, schrijft ze, "noemt een Kamerlid het vleesgeworden kwaad."
Dat, gaat ze verder, "riekt naar ophitsing van de achterban." Vervolgens sluit ze haar tweet af met de hashtag #veiligheid, waarmee ze dus wil aangeven dat dit soort acties van geschifte dierengekkies haar een bijzonder onveilig gevoel geven.
Laten we vooral nooit vergeten dat Pim Fortuyn om het leven werd geholpen door Volkert van der Graaf. Inderdaad, een 'dierenrechtenactivist.' Die gestoorde malloot vond het nodig om Fortuyn op brute wijze af te slachten omdat die bont droeg ofzo.
En nu is er dus weer zo'n dierengek die boos is omdat Van der Plas blijkbaar niet lief genoeg is voor "ganzen."
Tja. Raad eens wat daar de logische gevolgen van zijn in die scene?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten