shutterstock 1451264681

Ralf Dekker (FVD) vernietigt alle haters bij Op1: 'Onze Renaissancescholen zijn nodig'

Opinieapr 27 2022, 10:53
Gisteravond bij Op1 heerste Ralf Dekker van FVD en het wetenschappelijk instituut van die partij (Het Renaissance Instituut) gisteren op geweldige wijze over alle haters die het project voor Renaissancescholen aanvielen. De scholen, legde hij kalm uit, zijn broodnodig omdat het onderwijs kapot is gemaakt door het partijkartel.
Het item duurde bijna 14 minuten en is het kijken meer dan waard. Dekker bleef namelijk heel rustig terwijl hij natuurlijk heel wat haat te verduren kreeg. Want ja, Op1 had Paul van Meenen (D66) gevraagd om plaats te nemen aan tafel om Dekker tegen te spreken. 

Geen linkse hobby's

Dekker legde heel kalm uit dat de Renaissancescholen het anders gaan doen dan de normale basisscholen. Geen gendergekte en klimaatwaanzin. 
"Wij zijn van mening dat er veel te veel politiek zit in de basisschool. De basisschool moet niet over politiek gaan, maar over kinderen die kennismaken met de wereld. Dus eigenlijk zo apolitiek mogelijk," aldus Dekker.
"Het tweede wat wij vinden is dat de basisvaardigheden veel te weinig aandacht krijgen. Dus er moet veel meer gekeken worden naar rekenen en taal, en dan ook met name naar beproefde methoden."
"En het derde, misschien wel het allerbelangrijkste, is kleinschaligheid," ging Dekker verder. "Wat je nu ziet is dat scholen steeds groter worden, met name de breedte die het schoolbestuur afdekt - het gemiddelde schoolbestuur heeft nu al zes scholen onder zich." Het gevolg daarvan is dat scholen nummertjes worden en dat docenten niet het gevoel hebben dat ze goed en adequaat gesteund worden.

Clash

Natuurlijk vond D66'er Paul van Meenen dat allemaal heel erg. Geen Woke-gender-klimaat-gedoe op de basisschool?! Dat kan niet! Vre-se-lijk! Daarmee creëer je, en ik citeer, "een onveilige situatie!"
"Ik schrik hier toch wel van!" riep Van Meenen met een rood hoofd. "Kijk, Woke als dat uit de mond van de heer Dekker komt... dan betekent dat eigenlijk, 'we hebben liever niet dat kinderen verschillen van elkaar. Het is puur een heteronormatieve uitdrukking.' En ik vind, het onderwijs heeft maar twee doelen: het onderwijs moet goed en veilig zijn."
Vervolgens zei Van Meenen dat Renaissancescholen in zijn ogen "onveilig" worden voor kinderen die blijkbaar dan niet voldoen aan de heteronormatieve visie van de wereld. "Daar maak ik me grote zorgen over!" oreerde meneer.

Heteronormativiteit

Gek natuurlijk, want "heteronormativiteit" is helemaal niet van toepassing op basisschoolkinderen. Die kids zijn veel te jong voor welke seksualiteit dan ook. Seksualiteit ontwikkelt zich pas in de puberjaren - en dus op de middelbare school. Een kind van zes heeft daar niets mee van doen. Zou je denken. En nee, een kind van zeven of acht of negen ook niet.
"Juist de meest kwetsbare kinderen hebben een veilig omgeving nodig, en die krijgen ze niet," ging Van Meenen verder. Alweer zeg ik daarop: je hebt het over basisschoolkinderen. Die 'kwetsbaarheid' met betrekking tot seksualiteit hebben ze nog helemaal niet. Het begint een beetje, tja, opvallend te worden dat Van Meenen daar tóch zo mee bezig is.
Hoe dan ook, Dekker bleef heel kalm en vroeg Van Meenen rustig hoe hij daar toch bij kwam? Nou, zei de D66'er, "op basis van wat u hier zegt" en ook wat Thierry Baudet elders gezegd zou hebben. Maar dat is natuurlijk je reinste onzin. Renaissancescholen gaan, dat legde Dekker ook uit, niet discrimineren of mensen veroordelen die "anders" zijn. Ze gaan kinderen alleen niet indoctrineren met al die recente hobby's die onze kids sinds een paar jaar opgelegd worden.

Overheidsmacht

Natuurlijk is Van Meenen sowieso doodeng, want hij beweerde ook dat "de overheid" alles moet controleren en gewoon eigenlijk alles moet beheersen. "Daar is de overheid voor!" zei deze man die zich zogenaamd 'democraat' noemt, maar die feitelijk een almachtige staat wil.
Hij zei dan ook verschillende keren dat er "meerdere dingen" zijn die "de politiek" kan doen om het Renaissancescholen moeilijk te maken. Ja, er is "de vrijheid van het onderwijs" in Nederland, maar dat is dan weer geen "vrijbrief" om... nou ja, om wat? Om kinderen niet te indoctrineren met Gender-Woke-gedoe? Ja, dat lijkt het inderdaad op, ja, dat dit het standpunt is van D66.

Veilig

Zoals Dekker zei zijn er op dit moment al iets van 120 B3-scholen actief. Dat betekent: basisscholen die privé gefinancierd worden. Er is geen enkel probleem om dat te doen. En wat die mensen willen? "Niet te zwaar moreel beladen. Want je komt nu de klimaatspijbelaars tegen," en dat soort flauwekul wil Dekker niet. Natuurlijk zijn er hele horden ouders die daar net zo over denken.
Interessant genoeg begon Van Meenen er weer over dat het "niet veilig" zal zijn voor de kinderen. Niet veilig? Ja, omdat Renaissancescholen niet gaan obsederen met Woke-hobby's.

Obsessie

Dit, mensen, is de ware aard van D66 en van de hele Woke-gekken. Ze eisen hun LHBTIQ-obsessie... en ze eisen ook nog eens dat die obsessie opgelegd wordt aan onze kinderen. Als je daar anders over denkt ben je "onveilig" en "gevaarlijk."
Fascinerend. Want je zou ook kunnen zeggen dat juist de D66-Woke-obsessie en die 'seksuele voorlichting' op steeds jongere leeftijd ervoor zorgt dat het "onveilig" wordt voor kinderen. Iets met "geseksualiseer van kinderen" enzo.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Hoe dan ook, goed nieuws voor Dekker: iedere ouder met gezond verstand die dit fragment kijkt kan alleen maar concluderen dat die Renaissancescholen verdomd goed klinken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten