Zomer in de surveillancestaat: WEF kiest voor China als gastheer

Opiniejun 27 2023, 13:45
Ah, wat een glorieuze dag voor de wereld! China, die dappere hoeder van de vrijheid en voorvechter van de democratie, heeft zijn deuren geopend om gastheer te zijn van het World Economic Forum's 'Summer Davos', het eerste in-person evenement sinds de pandemie​1​. Ja, je hebt het goed gehoord, het WEF, die illustere organisatie die op ongeëvenaarde wijze de belangen van het grote bedrijfsleven en internationale politici boven die van de gewone man stelt, heeft besloten om zijn zomerbijeenkomst te houden in de grootste Big Brother-samenleving van de wereld. Ironisch, nietwaar?
Tianjin, een stad in China met 14 miljoen inwoners, heeft de 'elitaire' gasten met open armen ontvangen. Grote billboards langs de snelweg heten hen welkom, en de lokale bewoners zijn blij om "buitenlanders" in hun buurt te hebben. De eetstalletjes zijn zelfs open en verkopen lokale lekkernijen zoals dumplings, noedels en bao buns. Gezellig, toch? Niets zegt 'globalisering' als het smikkelen van een dumpling terwijl je praat over hoe je de toekomst van de wereld gaat bepalen.
Het is bijzonder vermakelijk om te zien hoe de Chinese premier Li Qiang de conferentie opende door te praten over wereldwijde uitdagingen en te waarschuwen voor toekomstige volksgezondheidscrisissen​. Want als er één land is dat we willen horen praten over volksgezondheid, is het natuurlijk China. En laten we vooral niet vergeten dat Saudi-Arabië, een ander bastion van mensenrechten en democratie, ook een topdelegatie heeft gestuurd. Niets spreekt meer van 'verantwoordelijke wereldburgers' dan een bijeenkomst in China met de crème de la crème van de wereldwijde machtselite.
Dus ja, het WEF heeft opnieuw bewezen dat het meer geïnteresseerd is in het organiseren van bijeenkomsten in landen waar de rechten van de mens ondergeschikt zijn aan de belangen van de staat. En weet je wat het mooiste is? Ze zijn er trots op. Immers, waarom zou je je bekommeren om zoiets als 'ethiek' of 'verantwoordelijkheid' als je je in plaats daarvan kunt concentreren op 'ondernemerschap als drijvende kracht van de wereldeconomie'? Echt, het is bijna bewonderenswaardig hoe het WEF keer op keer blijft aantonen dat het volkomen losgezongen is van de realiteit van de gewone man.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Maar goed, genoeg sarcasme voor één dag. We kijken uit naar de volgende WEF-bijeenkomst. Misschien kunnen ze de volgende keer overwegen om het in Noord-Korea te houden. Dat zou zeker voor wat variatie zorgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten