shutterstock 1401999374

Amerikaanse presidentskandidaat Robert F. Kennedy Jr.: 'Het staat vast dat de CIA betrokken was bij de moord op John F. Kennedy'

Politiekmei 08 2023, 17:00
Tijdens een zondaginterview met WABC-radio-omroeper John Catsimatidis, beweerde Robert F. Kennedy Jr., Democratisch presidentskandidaat, dat de CIA verantwoordelijk was voor de dood van de Amerikaanse president John F. Kennedy Jr. in 1963. Bovendien suggereerde hij dat de CIA mogelijk een rol speelde in de moord op de Amerikaanse minister van Justitie Robert F. Kennedy in 1968.
Kennedy stelde dat er een overvloed aan bewijs is dat de CIA een rol speelde in de moord op JFK, en dat het op dit moment "onomstotelijk" is. "De hoeveelheid bewijs dat de CIA betrokken was bij zowel de moord als de doofpot is enorm," voegde hij eraan toe, en noemde de pogingen om deze theorie te ondermijnen een "60-jarige verhullingscampagne." Als beste bron voor bewijs op dit gebied, verwees Kennedy naar het boek "JFK en het Onbenoembare" van James Douglas, hoewel talrijke andere werken ook de moord en de vermeende rol van de CIA bespreken.
Volgens het officiële rapport van de Amerikaanse overheid, het Warren Commissie-rapport uit het daaropvolgende jaar, handelde de voormalige Amerikaanse marinier Lee Harvey Oswald op eigen initiatief toen hij president Kennedy neerschoot tijdens een rondrit door Dallas op 22 november 1963.
Oswald werd berucht vermoord voordat hij voor de rechter kon verschijnen. Desondanks wist hij journalisten kort na zijn arrestatie mede te delen dat hij "enkel een zondebok" was. De vermeende eenzame schutter werd dodelijk getroffen door nachtclubeigenaar Jack Ruby (echte naam Jacob Rubinstein) terwijl hij van het politiebureau van Dallas naar de gevangenis werd gebracht.
Kennedy vertelde Catsimatidis dat er "overtuigend maar indirect" bewijs bestaat dat de CIA betrokken was bij de moord op zijn vader, minister van Justitie en presidentskandidaat Robert F. Kennedy, in 1968. Hij stelde dat het officiële verhaal, waarin de moord op Palestijnse paardenverzorger Sirhan Sirhan wordt geschoven, fysiek onmogelijk was. Kennedy suggereerde dat Thane Eugene Cesar, een beveiligingsmedewerker in het hotel die tevens in dienst was bij defensieaannemer Lockheed, de fatale schoten afvuurde.
Vier jaar na de moord op JFK was bijna de helft van de Amerikanen ervan overtuigd dat Oswald niet alleen had gehandeld. De CIA maakte zich hier zo'n zorgen over dat het in 1967 een memo opstelde met instructies om de zogenaamde "complotdenkers" die de conclusies van de Warren Commissie betwistten, in diskrediet te brengen. De term "complotdenker" wordt tegenwoordig vaak als een negatieve aanduiding gebruikt, en dit gebruik kan worden teruggevoerd tot de memo uit 1967.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons overeind te blijven in deze moeilijke tijden.
Robert F. Kennedy Jr. is de zoon van Robert F. Kennedy, de Kennedy die in 1968 doodgeschoten werd, enkele jaren nadat diens broer John F. Kennedy ook al naar het hiernamaals geschoten werd. Hij kaart vaker onderwerpen aan waar de zittende macht liever niet over spreekt. Zo heeft hij veel kritiek op de coronavaccins en de coronamaatregelen. Zijn critici noemen hem "een complotdenker."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten