shutterstock 1401970814

Moedige RFK Jr ontvangt eerste grote steun voor presidentschap - NFL-icoon Aaron Rodgers

Politiekapr 15 2023, 12:30
De presidentiële campagne van de Democraat Robert F. Kennedy Jr. kreeg dinsdagavond steun van Green Bay Packers quarterback Aaron Rodgers.
Rodgers schreef "#kennedy2024" en plaatste twee bicep- en twee hart-emoji's op een Instagram-verhaal, waarin hij een filmpje deelde over een aanstaand podcastinterview met Kennedy, een bekende anti-vaxxer.
Vorige week kondigde Kennedy - het neefje van president John F. Kennedy en zoon van Robert F. Kennedy - aan dat hij van plan is om tegen president Joe Biden te strijden voor de Democratische nominatie. Kennedy zal volgende week woensdag in Boston een campagne-starttoespraak houden.
Rodgers' interesse in Kennedy als kandidaat is niet verrassend.
In de sportwereld haalde Rodgers het nieuws met zijn eigen vaccinatietwijfels, waarbij hij beweerde voor het NFL-seizoen 2021 "geïmmuniseerd" te zijn, voordat een COVID-19-uitbraak onthulde dat hij nooit de COVID-vaccins had gekregen.
"Er is veel gesprek over in de competitie, en veel jongens die verklaringen hebben afgelegd en geen verklaringen hebben afgelegd, eigenaren die verklaringen hebben afgelegd", zei Rodgers in augustus 2021, toen hij werd gevraagd naar zijn vaccinatiestatus.
"Er zijn jongens in het team die niet zijn gevaccineerd. Ik denk dat het een persoonlijke beslissing is. Ik zal die jongens niet veroordelen", vervolgde Rodgers. "Er zijn jongens die gevaccineerd zijn en COVID hebben opgelopen. Het is een interessant probleem dat volgens mij het hele seizoen zal worden uitgespeeld."
Later onthulde hij dat hij zijn prikken niet had gekregen omdat hij allergisch was voor een van de ingrediënten die werden gebruikt om de vaccins te maken.
Na zijn seizoen werd Rodgers echter openlijk meer anti-vaxx.
Hij was ook openlijk kritisch over Biden.
In januari 2022 haalde Rodgers fel uit naar "dit neppe Witte Huis" omdat het suggereerde dat de coronaviruspandemie een pandemie van de ongevaccineerden was.
Dinsdagavond deelde Rodgers een promo voor het podcastinterview van zijn vriend Aubrey Marcus met Kennedy.
Marcus is ook een vaccinatietwijfelaar en sprak met Kennedy voordat de Democraat zijn presidentiële kandidatuur aankondigde.
"Ik geloof dat hij de erfenis van zijn oom, John F. Kennedy, en zijn vader Robert Kennedy zal voortzetten, en daarover praten we een beetje in deze podcast", zei Marcus in het fragment dat Rodgers deelde.
Biden is nog niet gevraagd naar zijn mening over Kennedy's presidentiële kandidatuur.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Biden belde echter wel Kennedy's moeder Ethel, toen hij aan boord was van Air Force One op weg naar Ierland eerder deze week, om haar een gelukkige 95e verjaardag te wensen.
Zelfhulpgoeroe Marianne Williamson doet ook mee aan de Democratische voorverkiezingen. Dit betekent dus dat er minimaal twee tegenstanders zijn voor Biden - in zijn eigen partij.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten