Amsterdam stroomt vol met coronademonstranten: demonstranten Museumplein staan op voor de vrijheid

Amsterdam stroomt vol met coronademonstranten: demonstranten Museumplein staan op voor de vrijheid

WILLIAM LUKE / Shutterstock.com

Het nieuwe jaar wordt direct afgetrapt met een grootste coronademonstratie in Amsterdam. Het Museumplein vult zich vanmiddag met demonstranten die opstaan voor de vrijheid. De verregaande coronamaatregelen, de continue overheidsdruk, de vrijheid in Nederland staat onder druk en daarom dient de demonstratie door te gaan, aldus de demonstranten.

Juist in deze tijd, waarin de grondrechten onder druk staan, is het enorm belangrijk om je stem te laten horen, aldus Forum voor Democratie. De demonstratie in Amsterdam was eigenlijk afgelast, maar de politieke partij vindt het ongekend dat men Nederlandse fundamentele rechten zo aan het uitkleden is. Vandaar dat er alsnog duizenden kritische Nederlanders naar de Nederlandse hoofdstad afreizen om hun stem te laten horen.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Afgelopen week hintte coronaminister Hugo de Jonge opnieuw naar de invoering van een 2G-systeem. Wat zou betekenen dat Nederland een hard onderscheid gaat maken tussen gevaccineerden en ongevaccineerden. Dit is één van de maatregelen waar de demonstranten vanmiddag tegen demonstreren.

?ref_src=twsrc%5Etfw

?ref_src=twsrc%5Etfw

Demonstranten worden voordat ze het Museumplein betreden wel massaal gefouilleerd, maar dat houdt mensen niet tegen om vanmiddag samen te komen.

?ref_src=twsrc%5Etfw

?ref_src=twsrc%5Etfw

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties