shutterstock 1034006569

Antiracismecoördinator pleit voor Nederlandse excuses voor slavernijverleden en Keti Koti als nationale feestdag

Politieksep 19 2022, 20:00
In het eerste Nationaal Programma tegen Discriminatie en Racisme valt te zien hoe Woke zich langzaam manifesteert in de Nederlandse overheid. Nationaal Coördinator Rabin Baldewsingh stipt terecht een aantal problemen aan, maar de oplossing lijkt nergens op.
De hele reden dat de Nederlandse overheid überhaupt een antiracismecoördinator heeft is vanwege het toeslagenschandaal en de Black Lives Matter-beweging (BLM). Helemaal prima dat er vanwege het toeslagenschandaal eens goed wordt gekeken naar racisme en discriminatie bij de overheid, maar zodra BLM een factor is weet je dat het foute boel is en dat Woke-onzin om de hoek komt kijken.
En ja hoor, Baldewsingh pleit voor excuses van de Nederlandse overheid voor het slavernijverleden. En ach, maak Keti Koti ook maar een nationale feestdag! Moet je wel even praktisch iedereen buiten de Randstad informeren wat voor een feest dat is en waarom het wordt gevierd, want er zullen er maar weinig zijn die ervan hebben gehoord, laat staan er iets mee hebben gedaan.
Baldewsingh wil ook direct nóg een stapje verdergaan, want politie en boa's moeten wat hem betreft hoofddoekjes kunnen dragen. Dat een overheid daarmee juist geen neutraliteit meer mee uitstraalt zal hem werkelijk worst wezen.
Maar ja, dit is dan ook wat je krijgt als zo'n antiracismecoördinator voornamelijk is gaan praten met ambtenaren en "burgers, onder wie slachtoffers van discriminatie", zoals NRC het opschrijft. Ambtenaren zijn waarschijnlijk na het toeslagenschandaal enorm ijverig om te bewijzen dat zij absoluut geen racist zijn. En 'slachtoffers van discriminatie' zijn toch verrekt vaak figuren die vooral zelf menen slachtoffer te zijn geworden van discriminatie, maar waarvan het bewijs ontbreekt.
En het is hier absoluut niet de bedoeling om het bestaan van racisme of discriminatie te ontkennen of te bagatelliseren. Er zit alleen wel een behoorlijk verschil tussen de zwarte jongen die daadwerkelijk in elkaar wordt geslagen vanwege zijn huidskleur, en de Marokkaanse mbo'er die op een hbo-functie solliciteert en het bedrijf beschuldigt van discriminatie op het moment dat hij niet wordt aangenomen. En bij de antiracisme-groepen worden beide gevallen zonder pardon op één hoop gegooid, want het doel heiligt de middelen.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Baldewsingh lijkt met zijn eerste rapport dan ook volledig de Woke-populatie te willen bedienen. Maatregelen om een volgend toeslagenschandaal te voorkomen worden in het NRC-artikel niet genoemd. Maar symboolpolitiek als excuses voor het slavernijverleden, hoofddoekjes voor handhavers en het Keti Koti-feest krijgen wel een prominente plek. De volgende editie van het rapport kon wel eens een zebrapad voor mensen van kleur aanraden, of een standbeeld voor een non-binaire George Floyd. Of natuurlijk een verplichte antiracismecursus voor basisschoolleerlingen, nu we toch bezig zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten