sylvana bij1

Amsterdams bestuur BIJ1 stapt op wegens verkiezingsfraude, 'anti-zwart racisme' en 'afrofobie'

Politieksep 13 2022, 15:00
Het bestuur van de Amsterdamse afdeling van BIJ1 stapt op. BIJ1'ers vechten elkaar de tent uit, plegen verkiezingsfraude en alles ligt natuurlijk aan racisme, 'afrofobie' en, hou je vast: "misogynoir (haat jegens zwarte vrouwen, red.) gedrag".
Van begin af aan was duidelijk dat BIJ1 een partij van slachtoffers is. En het ene slachtoffer is nog zieliger dan het andere. Bewijs voor slachtofferschap hoefde nooit geleverd te worden: als het slachtoffer meende dat hij/zij/het onheus bejegend werd, dan was dat zo. Als je dat niet geloofde of eerst vroeg om bewijs, dan was je al een racist, een '-foob', extreemrechts of een nazi. Vooral als je blank en een heteroseksuele man bent, want dan moet je praktisch altijd je bek houden.
Het komt dan ook niet als een verrassing dat BIJ1'ers elkaar de tent uitvechten (via de NOS). Degene met het meeste 'recht' op slachtofferschap hoort volgens de eigen ideologie namelijk de meeste macht of invloed te krijgen. Zo is een zwarte vrouw dubbel slachtoffer omdat ze zwart én vrouw is, maar heeft ze minder recht van spreken dan een zwarte non-binaire in een vrouwenlichaam die ook nog gehandicapt is.
Binnen die gekkigheid is het dan dus ook volkomen logisch dat de landelijke partijleiding de biculturele transgender 'van kleur' Dinah Bons naar voren wilde schuiven als fractievoorzitter, terwijl de lokale fractie in principe zijn eigen fractievoorzitter kiest en Bons nog niet beëdigd was als raadslid. Het landelijke bestuur van BIJ1 zou de Amsterdamse kandidaat Carla Kabamba daarmee passeren, en u kunt al wel raden wat dat betekent: anti-zwart racisme én misgynoir gedrag van het landelijke BIJ1-bestuur!!!
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
BIJ1 valt nu dus langzaam uit elkaar omdat ze democratische principes niet respecteren en niet kunnen bepalen wie nou het aller- allerzieligst is, zonder voor racist of transfoob uitgemaakt te worden. Wat een intersectioneel circus is het toch ook.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten