sylvana debat

Voorzitter BIJ1 stapt op: 'Nog nooit zo'n toxische cultuur meegemaakt'

Politiekjun 25 2022, 13:36
Het is te hilarisch voor woorden, maar de voorzitter van BIJ1 stapt op omdat de partij zo ontzettend veel last heeft van "toxiciteit" dat ze er niets meer mee te maken wil hebben. "Ik ben als zwarte vrouw nog nooit zo respectloos, niet zuiver/integer of ongerechtvaardigd benaderd en behandeld," stelt Jursica Mills.
Jursica Mills trad in 2021 aan als voorzitter van BIJ1, de politieke partij van onder meer Sylvana Simons. Ze dacht dat ze richting mocht geven aan een hartstikke leuke antiracistische deugclub. Oh ja, dit zou 'm worden. Geweldig. Vrijheid en gelijkheid voor iedereen. Vrouw. Zwart. Bij BIJ1 was ze op haar plaats.
Of niet, natuurlijk. Want mevrouw heeft nu het bijltje er al bij neergegooid. De "toxiciteit, vriendjespolitiek en tegenstrijdigheden" in de partij zijn namelijk zo intens dat ze er helemaal geen zin meer in heeft. "‘Ik heb gezien dat leden graag rechtvaardigheid willen totdat een rechtvaardig besluit niet bij hen in het straatje past. Dat leden graag een platte organisatie willen, maar nooit verantwoordelijk willen zijn voor hun eigen gedrag," aldus Mills in haar email aan leden.
Vervolgens stelt ze dat zij als zwárte vrouw nog nooit zo beledigd is als bij BIJ1. Dit terwijl die club zogenaamd dé antiracistische partij van Nederland is. Ofzo.
"Ik ben als zwarte vrouw nog nooit zo respectloos, niet zuiver/integer of ongerechtvaardigd benaderd en behandeld en dat allemaal onder het mom van kritiek," aldus Mills. "Laat dat maar even bezinken."
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Ongelooflijk schokkend, natuurlijk, maar het blijkt dus dat het zogenaamd antiracistische BIJ1 helemaal niet a) antiracistisch is, b) vrouwvriendelijk is, of c) tolerant en democratisch. Wie had dat nou gedacht?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten