Sylvana Simons cynisch over FVD: 'Als ze niet om jouw deportatie roepen kun je er bier mee drinken'

Sylvana Simons cynisch over FVD: 'Als ze niet om jouw deportatie roepen kun je er bier mee drinken'

Sylvana Simons. Bron: Herman Beekers / Wikimedia Commons.

Sylvana Simons is er niet over te spreken dat Forum voor Democratie (FVD) met zijn eigen Renaissancescholen komt. Maar ze wordt nog cynischer als ze bedenkt dat mensen die zij wél vindt Deugen "optrekken" met FVD'ers. Dat vindt ze écht niet kunnen.

Gisteren noemde Parool-columnist Natascha van Weezel FVD'ers fascisten. Renaissancescholen, die nu worden opgezet, zouden volgens haar centra van vrouwenhaat, vreemdelingenhaat, racisme en meer worden. Ja, ja, FVD zou terug willen gaan naar "de jaren 50, met een fascistisch randje." (Overigens is het wel heel opvallend dat ze denkt dat de Jaren 50 in Nederland zo enorm erg waren, maar dat terzijde)

Sylvana Simons cynisch

Ook Sylvana Simons vindt de Renaissancescholen van FVD bepaald niet je van het. Maar terwijl ze de plannen voor de scholen bekritiseert - op uiterst cynische wijze, overigens - geeft ze het project onbewust ook een paar heel mooie complimenten.

In reactie op een tweet van Van Weezel, die naar haar eigen column linkt, schrijft Simons: "Maar zolang ze niet om jouw deportatie schreeuwen, kun je er prima mee optrekken. Samen demonstreren, of koffie drinken. Of een biertje." Dat is natuurlijk een cynische opmerking over mensen die FVD'ers op een normale manier behandelen. Dat kan eigenlijk niet, vindt Simons dus.

Maar vervolgens stapt ze over op de Renaissancescholen. "En na de R-school zijn ze vast verzekerd van gedegen universitair aanbod. Internationaal, bij Trump, maar rechten kan gewoon in Leiden."

Dat over Leiden zegt ze omdat daar een bekende conservatieve groep zit met Afhin Ellian, tot voor kort Paul Cliteur, en natuurlijk met iemand als Raisa Blommestijn.

Simons vindt dat vreselijke types.

Alleen is het wel opvallend dat ze vervolgens aangeeft dat de kwaliteit van het onderwijs hoog zal zijn. Oké, ja, ze doet dat op cynische wijze, maar Renaissanceschool-kinderen zullen niet "verzekerd [zijn] van [een] gedegen universitair aanbod" als het onderwijs niet van hoog niveau is.

Steun DDS en help ons in de lucht te blijven: doneer eenmalig of maandelijks via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem!

Misschien dat Ralph Dekker en Thierry Baudet haar even een danktweetje moeten schrijven. Want dat is toch best een mooi compliment.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer