Sylvana Simons cynisch over FVD: 'Als ze niet om jouw deportatie roepen kun je er bier mee drinken'

Sylvana Simons cynisch over FVD: 'Als ze niet om jouw deportatie roepen kun je er bier mee drinken'

Politiekapr 20, 11:39
Sylvana Simons is er niet over te spreken dat Forum voor Democratie (FVD) met zijn eigen Renaissancescholen komt. Maar ze wordt nog cynischer als ze bedenkt dat mensen die zij wél vindt Deugen "optrekken" met FVD'ers. Dat vindt ze écht niet kunnen.
Gisteren noemde Parool-columnist Natascha van Weezel FVD'ers fascisten. Renaissancescholen, die nu worden opgezet, zouden volgens haar centra van vrouwenhaat, vreemdelingenhaat, racisme en meer worden. Ja, ja, FVD zou terug willen gaan naar "de jaren 50, met een fascistisch randje." (Overigens is het wel heel opvallend dat ze denkt dat de Jaren 50 in Nederland zo enorm erg waren, maar dat terzijde)

Sylvana Simons cynisch

Ook Sylvana Simons vindt de Renaissancescholen van FVD bepaald niet je van het. Maar terwijl ze de plannen voor de scholen bekritiseert - op uiterst cynische wijze, overigens - geeft ze het project onbewust ook een paar heel mooie complimenten.
In reactie op een tweet van Van Weezel, die naar haar eigen column linkt, schrijft Simons: "Maar zolang ze niet om jouw deportatie schreeuwen, kun je er prima mee optrekken. Samen demonstreren, of koffie drinken. Of een biertje." Dat is natuurlijk een cynische opmerking over mensen die FVD'ers op een normale manier behandelen. Dat kan eigenlijk niet, vindt Simons dus.
Maar vervolgens stapt ze over op de Renaissancescholen. "En na de R-school zijn ze vast verzekerd van gedegen universitair aanbod. Internationaal, bij Trump, maar rechten kan gewoon in Leiden."
Dat over Leiden zegt ze omdat daar een bekende conservatieve groep zit met Afhin Ellian, tot voor kort Paul Cliteur, en natuurlijk met iemand als Raisa Blommestijn.
Simons vindt dat vreselijke types.
Alleen is het wel opvallend dat ze vervolgens aangeeft dat de kwaliteit van het onderwijs hoog zal zijn. Oké, ja, ze doet dat op cynische wijze, maar Renaissanceschool-kinderen zullen niet "verzekerd [zijn] van [een] gedegen universitair aanbod" als het onderwijs niet van hoog niveau is.
Steun DDS en help ons in de lucht te blijven: doneer eenmalig of maandelijks via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem!
Misschien dat Ralph Dekker en Thierry Baudet haar even een danktweetje moeten schrijven. Want dat is toch best een mooi compliment.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten