20220228 Debat over situatie in Oekraïne Baudet 2

Thierry Baudet fileert haatdragende columnisten NRC en Parool: 'Onzindelijke en onfrisse werkwijze'

Politiekapr 19 2022, 10:11
In het Parool en het NRC Handelsblad verschenen vandaag columns waarin er op werkelijk wanstaltige wijze wordt omgegaan met Thierry Baudet, FVD, en de plannen voor Renaissancescholen. Baudet zelf is heel wat gewend maar vindt de columns zó ver gaan dat hij toch publiekelijk heeft gereageerd. "Wat een onzindelijke en onfrisse werkwijze," zegt hij.
De column die verscheen in het Parool is geschreven door Natascha van Weezel. Deze dame heeft al langer een hekel aan Baudet en gebruikt nu de plannen voor Renaissancescholen om eens lekker los te gaan. De manier waarop ze dat doet is ronduit stuitend. Dit citaat zegt alles:

Ik stel me voor dat ze op de kleuterschool leren dat Thierry Baudet de belangrijkste man op aarde is (je moet rustig aan beginnen). In groep drie knutselen ze Jodensterren voor anticoronademonstraties. In groep vier wordt hun het gevaar van homeopathische verdunning uitgelegd. In groep vijf krijgen ze gastlessen van white supremacist Jared Taylor. In groep 6 versturen ze hun eerste antisemitische en racistische appjes. In groep zeven gaan ze op schoolreisje naar de Belgische IJzerwake en tijdens de eindmusical van groep 8 brengen ze een lofzang op Vladimir Poetin. Welkom in Forumland.

- Natascha van Weezel in Het Parool

Duivel

Het stuk in het NRC is van Karin Amatkoerim. Het hart van deze dame zich zo overduidelijk vol haat, het is eigenlijk gewoon schokkend om te lezen. Ze ontmoette Baudet jaren geleden bij het boekenbal en schept in de hele column op dat ze hem daar publiekelijk de hand weigerde te schudden. Want in haar ogen is hij een fascist. Heel vies en eng, natuurlijk.
Vervolgens schrijft ze dat dit nogal ongemakkelijk was voor de mensen om haar heen, want Baudet stak zijn hand uit. Toen hij daarna wegliep vroeg een vrouw die het zag wie die jongeman toch was die wegliep (ze kende Baudet niet, het was voor FVD). "Dat was de duivel," was het antwoord van de "columnist." En daar schept ze nu dus over op.

Baudet reageert

Het zal niemand verbazen dat Thierry Baudet deze columns wanstaltig vindt. "Ik las zojuist de van woede kolkende columns van @Natascharosa en @Amatmoekrim in @volkskrant en @nrc over #Forumland en over mij. Opvallend dat beide schrijfsters geen enkel serieus inhoudelijk argument aandragen om hun haat te onderbouwen, maar ter ondersteuning of toelichting van hun emoties genoegen nemen met het mij toeschrijven van compleet verzonnen 'standpunten', 'plannen' en zelfs 'uitspraken' (die geenszins de mijne zijn), met hyperbolische verwijten en zelfs ranzige WO2-bagatelliseringen. Wat een onzindelijke en onfrisse werkwijze."
Steun DDS en help ons in de lucht te blijven: doneer eenmalig of maandelijks via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem!
Het is inderdaad te ranzig voor woorden. Maar dat het mediakartel zo opereert zien we al langer. Deze mensen gaan letterlijk over lijken om andersdenkenden kapot te maken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten