20220125 Tweede Kamer Sylvana Simons Bij1

Sylvana Simons (BIJ1) spuugt op Pim Fortuyn: "Fortuyn fetisjisme"

Politiekmei 07 2022, 15:30
BIJ1-leider Sylvana Simons doet op Twitter heimelijk mee met het afgeven op Pim Fortuyn. Dat doet ze niet in een duidelijke publieke tweet, maar wel in reacties op tweet van anderen, en door tweets van die andere personen te liken. Zo beweert ze onder meer dat "over de doden niets dan goeds" voor "generationeel trauma" zorgt, en zo liket ze een bericht waarin gesproken wordt over "Fortuyn fetisjisme."
GroenLinks-Kamerlid Kauthar Bouchallikht is in het nieuws gekomen omdat ze op bijzonder ranzige wijze op het graf van Pim Fortuyn heeft gedanst. Maar zij is niet het enige Kamerlid voor wie dat geldt. Sylvana Simons heeft - ongezien voor de meeste mensen - namelijk óók een duit in het zakje gedaan.

Sylvana Simons: lekker spugen op een dode man

De BIJ1-leider deed dat niet in een al te publieke tweet, maar in een reactie op de tweet van de GroenLinkser. Daardoor zie je die tweet alleen als je onder de originele tweet op onderzoek uitgaat, of als je op de profielpagina van Simons zoekt bij "Tweets en antwoorden."
Wat je dan ziet is dat mevrouw de racismeroeper dit zei in reactie op Bouchallikhts wanstaltige opmerking. Die zei immers, "over de doden niets dan goeds? Nope, tnx, bye."
Sylvana is het daar dus mee eens. Ook zij weigert positief over Fortuyn te praten. Sterker nog, ze wil een lekker op hem spugen.
Dat doet ze dan ook door daarna een tweet te liken waarin er gesproken wordt over "Fortuyn fetisjisme." 
"Dit land is nog steeds in de houdgreep van Pim Fortuyn fetisjisme," schrijft ene Justine, "en eenieder die daar niet netjes in meegaat mag opeens niet meer meedoen aan die prachtige, felbegeerde, grenzeloze vrijheid van meningsuiting."

Dit land is nog steeds in de houdgreep door Pim Fortuyn fetisjisme en eenieder die daar niet netjes in meegaat mag opeens niet meer meedoen aan die prachtige, felbegeerde, grenzeloze vrijheid van meningsuiting

459
Reply
"En laten we eerlijk zijn: al helemaal als een progressieve volksvertegenwoordiger, vrouw van kleur, moslima, kritiek uit op de islamofobe nalatenschap van Fortuyn moet zij per direct worden teruggefloten, dan komt die hele cancelcultuur toch best goed uit weer," gaat ze verder."
Die eerste tweet is geliket door Sylvana. Kijk maar:
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Tja. Wat moet je ervan zeggen he? Eigenlijk kun je alleen maar de woorden herhalen van Geert Wilders. Die gingen over Bouchanogwattes maar kunnen net zo goed betrekking hebben op Simons.

Wat een smerige tweet van dit GroenLinks Kamerlid op de sterfdag van Pim Fortuyn. Ze is de schandvlek van ons parlement door zo respectloos te dansen op het graf van Pim Fortuyn. Walgelijk.

Kauthar Bouchallikht
Kauthar Bouchallikht
@Kauthar_

'Hij wist de harten van velen te stelen.' Ik moest stoppen met het kijken van die serie over hem omdat het trauma's terughaalde. De werkelijkheid nu reflecteert. Fortuyn wist inderdaad harten te stelen. De vraag is van wie. Over de doden niets dan goeds? Ehm, nope, tnx. Bye.

4.2K
Reply
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten