20220125 tweede kamer caroline van der plas bbb 1

LMAO! Caroline van der Plas (BBB) ontmaskert leugenachtige Jumbo

Politiekmei 07 2022, 17:33
Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging heeft op harde en hilarische wijze de vloer aangeveegd met de Jumbo. Ze heeft namelijk drie verschillende foto's geplaatst, uit verschillende Jumbo's, waar een 'verklaring' wordt gegeven voor 'het melktekort.' Maar iedere keer is de reden een andere. "Wat is het nou?" vraagt Van der Plas aan de supermarkt.
Bij de Jumbo hebben ze blijkbaar problemen met "de levering" van enkele zuivelproducten. Dat is niet best. Maar het kan ook gebeuren. Alleen is de reden die de Jumbo daarvoor opgeeft nogal... gek. Zoals Caroline van der Plas, van de BoerBurgerBeweging, opmerkt lult de supermarkt er namelijk gewoon in om. Elke keer wordt een ándere reden gegeven.
Op de eerste foto die zij deelt in een tweet geeft Jumbo de schuld aan (Friesland) Campina. "Wegens leverproblemen [sic] bij onder andere Campina zijn de zuivelgroepen helaas niet meer voorradig," schrijft één Jumbo. "Onze excuses voor het ongemak. Team Jumbo Phicoop Meijel." Een bron die anoniem wenst te blijven vertelt mij: Dit is je reinste onzin. Bij Campina zijn er geen "voorraadtekorten."
Misschien dat dit de reden is dat andere Jumbo's met ándere 'redenen' komen. Bij een andere Jumbo staat dan ook als verklaring dat het komt door "leveranciersproblemen" op "het distributiecentrum." Team Jumbo Sint-Oedenrode Centrum houdt het bij leveringsproblemen in het algemeen. En dan is er ook nog een Jumbo die stelt dat er een tekort aan melk is omdat er "geen tot weinig neerslag" gevallen is "waardoor het gras te weinig vocht heeft. Hierdoor is de productie van melk veel te laag," beweert de Jumbo in kwestie.
Van der Plas vindt die vier verschillende 'redenen' maar merkwaardig en wil graag weten van de Jumbo wat de échte reden is. Ze kan al wél vertellen dat het niets te maken heeft met 'te weinig neerslag.' Want April was namelijk a) een redelijk frisse maand en b) ook behoorlijk nat.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Wat de reden dan wel is? Oh. Die is heel simpel. De prijzen zijn verhoogd omdat boeren meer kosten maken. Maar de Jumbo weigert die hogere prijzen te betalen. De reden dat de supermarktketen niet genoeg zuivelproducten heeft is dus dat de Jumbo weigert boeren te betalen voor de kosten die zijn maken. 
Dat is al triest genoeg, maar dat de walgelijke supermarkt daar vervolgens keihard over liegt is ronduit ziek.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten