Screen Shot 2022 04 23 at 120326

BBB verdedigt de boeren: 'Als je je verzet tegen onteigening ben je extreem?!'

Politiekmei 05 2022, 11:03
Volgens het partijkartel, ambtenaren, stikstoffanaten en andere klimaatdrammers zijn er steeds meer "extreme" boeren. De BoerBurgerBeweging en haar leider Caroline van der Plas vinden dat een belachelijke omschrijving van mensen die gewoon voor hun familie willen zorgen. En trouwens, zegt Van der Plas, de instandhouding van de natuur is al jaren positief of in ieder geval stabiel. Dus wat zeuren de drammers nou eigenlijk?
Stikstofdeskundige Roland Bobbink en hoogleraar Milieu en Duurzaamheid Jan-Willem Erisman mochten bij EenVandaag gisteren even lekker lopen zeuren over de onafhankelijkheid van boeren die pertinent weigeren hun hebben en houden weg te geven. "Er is een vrij extreme groep boeren die het zat zijn nog iets te doen tegen de uitstoot," aldus Bobbink. "k denk dat daar een hele hoge weerstand zal zijn. Zoveel dat ik niet weet of je hen meekrijgt" met nieuwe vergaande maatregelen.

BBB: wat nou extreem?

De BoerBurgerBeweging vindt dat een totaal geschifte opmerking van Bobbink. Deze boeren hebben een bedrijf, een gezin... ze doen dit werk al jaren. Ze kénnen geen ander leven. En dan zijn ze opeens heel radicaal als ze hun boerderij willen beschermen?
"Als je vreest op basis van rekenmodellen onteigend te worden en/of gedwongen wordt te investeren in systemen waar [de] overheid zelf niet in geloof[t]... Dan ben je extreem?" vraagt de partij zich vertwijfeld af.
Ja, zo knettergek zijn we blijkbaar in Nederland anno 2022. Nou ja, wij gewone mensen niet, maar al die Klimaatdrammers.

Caroline van der Plas: natuurbehoud gaat prima

Ook BBB-leider Van der Plas doet een duit in het zakje ter bescherming van de boeren. In een serie van drie tweets legt zij uit dat a) de KDW's (de mate van stikstofneerslag op de natuur) "te scherp zijn. Duingebied heeft [bijvoorbeeld en] hoge neerslag stikstof, maar instandhouding van [de] natuur is [daar] positief tot stabiel."
Daarnaast, stelt Van der Plas, zijn alle modellen gebaseerd op cijfers van voor 2018. En dat is raar. Want sindsdien zijn er in Nederland maar liefst 200.000 runderen mindere, anderhalf miljoen varkens minder, en acht miljoen minder kippen. Als je dan zo obsessief bezig bent met de "stikstofuitstoot van boeren" dan moet je dat soort informatie natuurlijk óók meenemen.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Als echte Nederlander kun je je er toch alleen voor schamen hoe boeren tegenwoordig behandeld worden door de elites? Wie had dit 20 jaar geleden durven denken?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten