Haga baudet

Schande! Gekleurde Kamervoorzitter Bergkamp (D66) belet FVD om mondelinge vragen te stellen over de HJ School-lezing

Politieksep 13 2022, 15:30
Thierry Baudet is belet om namens FVD mondelinge Kamervragen te stellen over de HJ Schoo-lezing die Dilan Yesilgöz gisteren gegeven heeft. Dit komt natuurlijk niet als een verrassing met een gekleurde D66 Kamervoorzitter die het kabinet altijd ruggesteun geeft. We moeten het blijkbaar normaal vinden dat volksvertegenwoordigers en public aan de schandpaal worden genageld met alle gevolgen van dien.

Ongelooflijk dat @Vera_Bergkamp dit verzoek heeft geweigerd. Ze laat @DilanYesilgoz wegkomen met haar anti-democratische uitspraken gericht op het demoniseren van oppositiepartijen. Een schoffering van de Tweede Kamer, het hoogste orgaan binnen onze parlementaire democratie. #FVD

Forum voor Democratie
Forum voor Democratie
@fvdemocratie

Zojuist heeft @thierrybaudet een dringend verzoek gedaan aan @Vera_Bergkamp om zijn mondelinge vragen te kiezen voor het vragenuurtje over de zorgwekkende, anti-democratische uitspraken van @DilanYesilgoz tijdens haar HJ Schoo lezing. #FVD

Image
Image
817
Reply
Aan het begin van het Vragenuurtje heeft Fractievoorzitter Thierry Baudet van FVD, een punt van orde gemaakt. Hij weet dat Vera Bergkamp de mondelinge vragen uitkiest die worden behandeld tijdens het Vragenuurtje maar vindt het nu zeer opmerkelijk dat zijn mondelinge vragen niet zijn uitgekozen. In de hoedanigheid als minister heeft Yesilgöz gisteren uitspraken gedaan over hem en Wybren van Haga (BVNL). En heeft de minister hen allerlei dingen in de schoenen geschoven. Dat is volstrekt ongepast en staatsrechtelijk kan dat helemaal niet. De Kamer controleert de regering dus de regering past het totaal niet om op die manier over volksvertegenwoordigers te spreken. Dit heeft gevolgen. Thierry Baudet vertelt dat zijn voordeur dit weekend weer is beklad door de volgelingen van mensen die op deze manier allemaal ideeën opdoen. Dit heeft direct gevolgen voor onze veiligheid als Kamerleden. Baudet vindt dat de Kamervoorzitter moet optreden ter verdediging. Minister Yesilgöz heeft namelijk gezegd dat zij de uitingen van Baudet en van Haga wil gaan censureren op social media. Door te weigeren om deze mondelinge Kamervragen te behandelen schoffeert Vera Bergkamp de Tweede Kamer, het hoogste orgaan binnen onze parlementaire democratie.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Van Haga heeft Kamervoorzitter Vera Bergkamp (D66) een brief gestuurd met dezelfde boodschap als Baudet. Als ‘hoeder van de omgangsvormen’, heeft hij haar gevraagd om minister Yesilgöz (VVD) aan te spreken op haar polariserende uitspraken van gisteren. Verwijzingen naar extreemrechts raken hem recht in het hart en dragen bij aan verdere polarisatie. Van Haga wijst ook op het feit dat vorige maand een man zijn huis met geweld is binnengedrongen, toen hij in Den Haag bij het stikstofdebat was. Dit was erg intimiderend. Minister Yesilgöz heeft niet eens telefoontje gewijd aan dit feit. Het demoniseren van Tweede Kamerleden die tot de oppositie behoren zal wel bij de nieuwe bestuurscultuur passen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten