bbb van zelderheide

BBB negeert diversiteitsdiscussie en wijst naar andere partijen: "daar zie ik ook voornamelijk blanke politici en weinig vrouwen!"

Politiekjul 07 2023, 21:00
Een analyse van het AD toont aan dat de provinciebesturen in Nederland worden gedomineerd door witte mannen van een zekere leeftijd, met name in provincies waar de BBB overheerst. Uit de analyse blijkt dat in de vorige besturen één op de drie leden vrouw was, terwijl dat aantal nu is gedaald tot minder dan één op vier. In de provinciebesturen van Zeeland en Flevoland zitten helemaal geen vrouwen.
Anja Keuter, fractievoorzitter van BBB Flevoland, is duidelijk over de ambities van haar partij op het gebied van diversiteit: "Daar doen wij niet aan. De beste is de beste." Keuter wijst ook op andere politieke partijen: "Daar zie ik ook voornamelijk blanke politici en weinig vrouwen. In Nederland is iedereen gelijk en verdient iedereen gelijke kansen, behalve als het zes mannen betreft. Dat is dan blijkbaar geen discriminatie."
Diversiteitseisen blijken een uitdaging voor partijen zoals GroenLinks, die juist beweren diversiteit hoog in het vaandel te hebben staan. Een opvallend voorbeeld hiervan is het Overijsselse college, waar slechts één vrouw aanwezig is. Het is interessant om te vermelden dat deze vrouw niet afkomstig is van GroenLinks of andere partijen die zichzelf als inclusief profileren, zoals bijvoorbeeld D66. Ondanks de poging van GroenLinks om "dubbel zoveel vrouwen als mannen" te benaderen, werd uiteindelijk unaniem gekozen voor een "witte man van middelbare leeftijd" als beste kandidaat.
Het lijkt er sterk op dat er actief wordt gezocht naar manieren om BBB in diskrediet te brengen. Gelukkig heeft BBB deze poging vrij gemakkelijk van zich af weten te schudden en laat de partij zich niet meeslepen door deze ongegronde beschuldigingen. Het is belangrijk om op te merken dat partijen zoals D66 en GroenLinks, die zichzelf vaak als moreel hoogstaand beschouwen, in veel gevallen achterblijven op het gebied van diversiteit.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten