portraitfactorynl de dagelijkse standaard 282

BBB verzaakt verantwoordelijkheid in Coronacommissie: angst voor onthullingen?

Politiekjul 04, 14:00
De BoerBurgerBeweging (BBB), nu een prominente speler in de regeringscoalitie, heeft besloten zich terug te trekken uit de coronacommissie. Volgens Claudia van Zanten, vertegenwoordiger van BBB, "gaat het BBB aan het hart deze keuze te moeten maken." Dit zou komen door interne verschuivingen binnen de partij, waarbij Mona Keijzer en Gijs Tuinman doorschuiven naar het kabinet, waardoor er geen Kamerlid vrijgemaakt kan worden voor de commissie.
Jan Bonte, neuroloog, heeft terecht scherp gereageerd op deze absurde zet van de BBB. Op Twitter maakte hij duidelijk hoe schandalig dit besluit is:

"Het is de belangrijkste periode in deze eeuw, waarin onze grondrechten klakkeloos terzijde werden geschoven, enorm veel schade werd aangericht door de #coronamaatregelen en bovendien het failliet van de wetenschap dramatisch zichtbaar werd. En dan hebben jullie niemand om zich daarvoor vrij te maken? Héél bijzonder."

Hommel laat er geen misverstand over bestaan dat hij de beslissing van BBB belachelijk en laf vindt. Zijn retorische vraag aan de BBB-fractie legt de vinger op de zere plek:

"Hebben jullie het nieuwe tapijt voor de fractiekamer al besteld? Ik zou hem een beetje dik houden. En groot. Zodat er heel veel onder past."

BBB’s excuus dat zij door interne verschuivingen geen Kamerlid beschikbaar hebben, is een doorzichtige poging om zichzelf in te dekken. De coronacommissie onderzoekt immers het handelen van het vorige kabinet tijdens de coronacrisis, een periode waarin grondrechten werden genegeerd, schade werd aangericht door draconische coronamaatregelen en het failliet van de wetenschap pijnlijk zichtbaar werd. Dat de BBB hier geen tijd voor zegt te hebben, is een verraad aan hun eigen kiezers en een blamage voor de democratie.
De echte reden voor hun terugtrekking lijkt duidelijk: de BBB-fractie is doodsbang dat de coronacommissie informatie aan het licht brengt die problematisch kan zijn voor het nieuwe kabinet. Hun laffe beslissing om snel een stap terug te doen, toont aan dat ze niets liever willen dan alles onder het tapijt te vegen. Dit is wanstaltig en een flagrante schending van de verantwoordelijkheid die zij naar hun kiezers toe hebben.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de politiek correcte verhalen van de mainstream media én de walgelijke politiek van het partijkartel. Wij zijn er voor JOU. Voor ons volk, ons land, onze cultuur. Maar om patriottisch verslag te kunnen doen van het nieuws hebben we JOUW STEUN nodig. Het kartel wil ons namelijk op elke mogelijke manier SLOPEN. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons pal te staan in dit politiekcorrecte medialandschap!
Met de VVD, PVV, GL/PvdA, NSC en FvD die de commissie nu bemannen, blijft er enige hoop dat er nog waarheid aan het licht komt. Maar het feit dat BBB zich op deze cruciale moment terugtrekt, zegt veel over hun prioriteiten en de mate waarin zij bereid zijn echte verantwoordelijkheid te nemen.
Wat denk jij? Laat de BBB hier een enorme steek vallen of is dit gewoon politiek zoals gebruikelijk? Eén ding is zeker: dit zal niet onopgemerkt blijven door de kiezers die recht hebben op transparantie en verantwoording over de verwoestende coronamaatregelen.

Poll

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten