Screen Shot 2022 09 07 at 105129

Belachelijke EU-correspondent Nieuwsuur: 'In Brussel zeggen ze, als we zo gechanteerd worden houden we helemaal op met Russisch gas'

Politieksep 07 2022, 9:40
Bij Nieuwsuur mocht "correspondent" Kysia Hekster langskomen om Europese propaganda te herhalen. Want, zei ze, in Brussel zegt men nu dat als Rusland 'ons' zo "chanteert" met gasleveringen, nou, dan "moeten we misschien maar helemaal stoppen met Russische leveranties." Wat deze nepjournalist er niet bij vertelt is dat dit de omgekeerde wereld is; dat het de EU is die begon met sancties en klachten over Russische producten en diensten.
"De Europese Commissie en ook de Europese landen zeggen, 'Rusland zet dat gas in als wapen.' Daar wordt al maanden over gesproken [...]. Het zou weleens een tegengesteld effect kunnen hebben nu het zo hard op tafel ligt horen wij ook steeds meer geluiden in Brussel: 'Als de verhoudingen zo liggen, als we zo gechanteerd worden, dan moeten we misschien de vlucht naar voren nemen en gewoon maar helemaal stoppen met die Russische leverancies'."
De nepjournalist ging verder door die EU-bobo's te citeren die mogelijk "maximumprijzen" willen invoeren voor het gas, en als Rusland dan stopt met leveringen, "dat zien we dat dan wel weer."
Dat zien we dan wel weer? Waar is de opmerkingen van mevrouw-Nieuwsuur dat dit een onbetaalbare rekening betekent voor de gewone burger. En niet alleen dat, maar mogelijk zelfs gewoon gastekorten? Zelfs als je het dan kunt betalen heb je het niet.
"Dat zien we dan wel weer"? Gesproken door een walgelijke EU-bobo die bereid is het Europese volk te laten opdraaien voor de eigen hobbyoorlog tegen Rusland. En de Nieuwsuur-correspondent herhaalt het zonder ook maar één klein woord van kritiek.
En dan nog iets. De EU roept nu heel hypocriet dat Rusland "ons chanteert." Maar het was de EU die dit spel begon te spelen. Het is de EU die met allerlei sancties is gekomen met het nadrukkelijke doel de Russische economie te vernietigen. Welke gek denkt dat een land als Rusland daar dan niet op reageert? Hoe gek ben je dan?
Maar dat is nog niet eens alles, oh nee. Want diezelfde EU-bobo's roepen ook al tijden dat ze eigenlijk willen stoppen met Russisch gas "omdat het Poetins oorlogsmachine financiert." Dus als Poetin ophoudt met die leveringen, nou, dan doet hij toch eigenlijk gewoon wat die D66'ers en GroenLinksers willen?
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Tenslotte voert de EU gewoon een keiharde proxy-oorlog in en met Oekraïne tegen Rusland. Welke mongool eist nou werkelijk gasleveranties van een land waarmee je in een oorlog verkeert? Die hele EU-top - inclusief de meest eurofiele partijen in ons eigen land - roepen te pas en te onpas dat we op voet van oorlog verkeren met Rusland, dat dit een grote oorlog is waarvoor offers gebracht moeten worden, en ga zo maar door. Welke gestoorde gek denkt vervolgens: 'Dat land waarmee wij in oorlog verkeren moet ons wel gas blijven leveren'? Nou? Wie?
Het ergste is dat Nieuwsuur-nepjournalist geen enkele van bovenstaande vragen stelt, en gewoon blind de verhalen / spin herhaalt uit Brussel. Dat is wat deze types als hun baan zien: het doorvertellen van wat bobo's hen vertellen. Zonder kritische opmerkingen erbij.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten