52033625628 e41b090a5b z

Hypocriete EU-bobo Ursula von der Leyen: 'Poetin gebruikt energie als een wapen!'

EUsep 06 2022, 11:34
De door helemaal niemand gekozen EU-'president' Ursula von der Leyen is boos. Heel boos. Op Vladimir Poetin (die overigens wél gekozen is in Rusland). Want die zou "energie als wapen" gebruiken. Hypocrieter dan dit wordt het niet.
De afgelopen maanden roepen EU-'leiders' te pas en te onpas dat 'we' geen 'zaken meer moeten doen met Rusland.' Geen gas uit Rusland. Geen olie uit Rusland. Geen goederen en diensten uit Rusland. Geen Russische werknemers. Bedrijven moeten geen zaken doen in Rusland.
Rusland moet overal geband worden. Het lang mag zelfs niet met een lange stok worden aangeraakt. Het is een melaats land.
Is dat je houding niet, dan ben je een vieze "verrader," "agent van Poetin," en erger.
Na maanden van knettergekke, keiharde sancties heeft Rusland besloten om dan maar eens terug te slaan. Want, zegt Poetin, "als wij zo vreselijk zijn en jullie de Russische economie willen slopen, nou, dan betalen we jullie gewoon met gelijke munt terug. De gastoevoer naar Europa eindigt. Meteen. Wij zijn zo slecht? Onze economie moet kapot? Jullie willen onze energie niet meer gebruiken? Prima. Dan stoppen we er toch gewoon mee?"
Ongelooflijk genoeg is de reactie op deze maatregelen van Poetin woede. Jaja, mevrouw Von der Leyen is witheet:
"Poetin gebruikt energie als een wapen door de toevoer stop te zetten en onze energiemarkten te manipuleren," aldus de dorpsgek die het voor het zeggen heeft in de EU. "Hij zal falen. Europa zal zegevieren."
"De Europese Commissie bereid voorstellen voor om lage inkomensgezinnen en bedrijven te helpen om te gaan met de hoge energieprijzen."
Dit is natuurlijk knetter. Ten eerste doet Poetin feitelijk wat Von der Leyen en co. al maanden roepen. Ze zeggen dat ze geen zaken willen doen met Poetin, dat Rusland grof geld verdient aan gas, dat dit zo niet kan, dat 'we' zo Poetins 'oorlogsmachine' spekken. Dat 'we' onafhankelijk moeten zijn.
Vervolgens voegt Poetin de daad bij het woord - oh, zijn wij zo slecht, nou succes ermee dan - en reageert Von der Leyen als door een wesp gestoken.
En dat is nog niet eens alles. Want dit Duitse secreet is ook nog eens één van de meest fanatieke voorstanders van sancties tegen Rusland; sancties die als uitgesproken doel hebben om de Russische economie te vernietigen en Poetin op die wijze op zijn knieën te dwingen.
Het is nogal wiedes dat Poetin dan zegt: 'Wat jullie kunnen, kan ik ook.'
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Je vraagt je af hoe gestoord zo'n Von der Leyen is. Denkt dat mens nou werkelijk dat wij, gewone mensen, niet begrijpen hoe de vork in de steel zit? Dat wij niet doorhebben dat het Europese leiders zijn die er willens en wetens voor hebben gezorgd dat energie schier onbetaalbaar is? En dat de spanningen met Rusland bewust naar een kookpunt hebben gedreven om hun Grote Europese Project gestand te doen?
Hoe fanatieker types als Von der Leyen op het orgel gaan, hoe bozer je wordt. Wat een hypocriet, wat een opportunist en - boven al - wat een koelbloedige psychopaat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten