44721171750 173954e919 c

'De halsslagader van cafetaria' gaat eraan: personeeltekort zorgt voor frikandellentekort

Economiesep 06 2022, 11:51
Er is een asielcrisis in Nederland. Een koopkrachtcrisis. Een inflatiecrisis. Een energiecrisis. Een coronacrisis. En dat is nog niet eens alles. Want er komen dagelijks nieuwe crisissen bij. Vandaag: de frikandellencrisis. Ja, dat lees je goed.
Fabrikanten van dit heerlijke stuk vlees laten weten dat Nederlandse cafetaria's gewoon niet meer voldoende frikandellen hebben - en dat dit een probleem is dat ook niet zomaar even wordt opgelost. De oorzaak ligt namelijk in een personeelstekort. Er zijn gewoon niet genoeg mensen aan het werk.
"Ons bereikten al eerder verontruste berichten van cafetariahouders dat ze nog maar maximaal tien dozen mochten bestellen bij hun horecagroothandel," aldus Frans van Rooij van de Vereniging van Professionele Frituurders, die als afkorting ProFri heeft.
En ja, dat is een serieus probleem. Want "de frikandel behoort, samen met friet en de kroket, tot de top drie van het cafetaria." Sterker nog, de nieuwsbrief van ProFri noemt de frikandel "de halsslagader van de cafetaria." Zij zijn van levensbelang - letterlijk - voor deze horecagelegenheden.
De situatie is echt ernstig, want er zijn al momenten geweest - eind augustus bijvoorbeeld - waarop frikandellen helemaal niet meer te leveren waren. Gewoon totaal niet. Nul.
(Artikel gaat verder onder de oproep onze apps te downloaden)
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Het bizarre is dat óók dit weer perfect pas in het beeld van De Great Reset. Want wat pushen de bovenonsgestelden tegenwoordig steeds vaker? Juist: een vleesvrij dieet, en een dieet waarin we insecten eten in plaats van koeien, schapen, en varkens. In Haarlem zijn deze fanatiekelingen nu al gekomen met een reclameverbod voor vleesproducten.
En ja, het al eerder genoemde WEF pusht insecten eten - in plaats van vlees - ook keihard. Dat zou namelijk "goed zijn voor het klimaat," aldus de enge globalisten. 
Maar dat zal allemaal wel toevallig zijn. Niet?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten