Knettergek! Haarlem verbiedt vleesreclames: 'Slecht voor het klimaat'

Knettergek! Haarlem verbiedt vleesreclames: 'Slecht voor het klimaat'

Politieksep 03, 12:00
Dat de Klimaatgekken tegenwoordig helemaal doorgedraaid zijn wisten we al langer. Maar in Haarlem maken ze het nu wel heel bont. Supermarkten en slagers mogen daar namelijk geen reclames voor vlees meer maken. Dit omdat de productie van vlees zogenaamd heel slecht zou zijn voor 'het klimaat.' Ook reclames voor vliegreizen mag niet meer na 2024.
De achterlijke gemeente Haarlem is boos dat vleesproducerend Nederland net is gekomen met een nieuwe reclamecampagne: Nederland Vleesland. En dus pakken de D66'ers, GroenLinksers, PvdA'ers en andersoortig links tuig dat het in de stad voor het zeggen heeft de arme boeren, slachters, en supermarkten aan: er komt een verbod op vleesreclame.
Het excuus? Het produceren van vlees is "slecht voor het klimaat."
Dit achterlijke verbod is het gevolg van een GroenLinksmotie die in 2021 werd aangenomen door de achterlijke Haarlemse gemeenteraad. In Amsterdam, Leiden en Den Haag namen ze eerder al een reclameverbod aan voor benzineauto's, vliegreizen en de fossiele industrie. Maar in Haarlem dachten ze: dat kan beter, ook vlees moet daarbij.
De lokale afdeling van het CDA steunt dit. "Wij zijn duurzamer dan de landelijke partij," zegt het wanstaltige CDA-gemeenteraadslid Ron Dreijer.
Ja he? Nou jongen, wees maar trots op jezelf.
Het verbod gaat in vanaf 2024. Maar er zijn veel verschillende vleessoorten en dergelijke, en dus kijken ze ook naar 2031 en zelfs naar 2034. In de loop van de tijd moet echter al het vlees verdwijnen.
Opvallend is dat motie-indiener Klazes van GroenLinks zegt dat nog niet élke vleessoort verboden is. Maar dat wil ze wel. Vervolgens meldt ze dit: "Een verbod op reclames voor zuivel is nu, denk ik, nog een stap te ver."
Let op dat woordje "nu" en "denk ik." Dit ongelooflijke mens gaat daar dus ook echt wel mee komen, met een zuivelverbod.
Geloof me. Daar kun je vergif op innemen.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Er is maar één juiste manier om op dit soort idiote initiatieven te reageren: we moeten allemaal, massaal, gaan barbecuen. Laten we een dag afspreken waarop we dat gaan doen: speciaal voor Haarlem. Het is nu 3 september. Wat vinden we van morgen? Dat is dus zondag. Het wordt lekker warm, hoewel op een gegeven moment wat bewolkt. Maar 27 graden is nog altijd meer dan lekker genoeg om te bbq'en.
Wie doet mee?
Doe je mee? BBQ dan lekker, en post vervolgens even foto's van je bbq op Twitter, Instagram of Facebook met de hashtag: #BBQvoorHaarlem
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten