shutterstock 134453462

Pepijn van Houwelingen: 'Randstad zoekt iemand voor een insectenfabriek vanwege duurzaam eten'

Politiekaug 18 2022, 18:48
Randstad heeft een nieuwe vacaturen. En wát voor één. Het uitzendbureau wil mensen voor "procesoperator breeding" in een "insectenfabriek." De reden dat ze daar opeens nieuwe mankracht nodig hebben is... duurzaam voedsel, maakt FVD'er Pepjin van Houwelingen duidelijk. Ah. Allemaal aan de sprinkhanen?
Wat leven we toch in een fan-tas-ti-sche Brave New World he? Randstad heeft een nieuwe vacature voor al die mensen die op zoek zijn naar een baan. En wat voor baan ze toch klaar hebben liggen joh, het is ge-wel-dig.
"Door de groeiende populatie wereldwijd, neemt de behoefte aan duurzaam voedsel toe," aldus Randstad. Dan begint het natuurlijk al te kriebelen. Letterlijk. Want de tekst gaat verder, "insecten vormen een nieuwe bron van eiwitrijke voedingsmiddelen. Het mooie is dat je deze voeding kunt produceren op een duurzame manier. Er is bijvoorbeeld minder water voor nodig. Veel minder aarde ook. Een planeetvriendelijke oplossing dus."
"Dit doen we al in Nederland, in Ermelo om precies te zijn," stelt de vacature daarop. "En straks ook in Zeewolde. Ben jij die operator die mee wil werken aan deze nieuwe industrie? Die op zoek is naar een uitdagende baan bij een groeiend en duurzaam bedrijf?"
Ik vond deze vacature doordat Pepijn van Houwelingen er naar linkte. De FVD'er schrok zich namelijk net als ik kapot... hoewel hij mensen ironisch aanmoedigt om vooral te solliciteren als ze insecten zo lekker vinden.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Dit is natuurlijk helemaal supermodern, vooruitdenkend, Woke, en zelfs Deugen, maar ik heb wel één klein vraagje: wat gaan de Woke-vegetariërs en veganisten hier eigenlijk van vinden. Want die arme insectjes, die worden gewoon opgeofferd voor die grove beesten genaamd 'mensen!' Dat kán toch niet?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten