shutterstock 2174690645

Welkom in de dictatuur: boerenheld krijgt 6 maanden cel voor demonstratie

Politiekaug 18 2022, 19:30
Een veertigjarige boer uit de gemeente Oost Gelre is vandaag veroordeeld tot 60 dagen - oftewel zeg maar twee maanden - celstraf. Hij wordt namelijk verantwoordelijk gehouden voor het 'organiseren' van een boerenprotest. Bij dat protest werd de A18 bij Westendorp geblokkeerd. Ook werd er afval gedumpt.
Als linkse raddraaiers protesten organiseren is dat allemaal hartstikke 'leuk'. Maar als boeren iets doen omdat ze zich niet kapot willen laten maken door de regering dan is het land te klein. 'Oppakken, die vuillaken' is dan het motto bij het OM.
En dat sorteert effect. Een boer uit Oost Gelre is vandaag namelijk veroordeeld tot 60 dagen cel. Hij wordt gezien als de organisator achter een blokkade van de A18. Dit omdat hij bevriende andere boeren onder meer WhatsApp-berichten stuurde als, "Vanavond nog mensen zin in een toertocht door de Achterhoek, rond 21.00 uur, inclusief kipper met spulletjes?"
Zo, zo, nou, dat is wel héél crimineel zeg.
Volgens de officier van justitie die blijkbaar even geen zin heeft om échte criminelen aan te pakken speelde de boer een "leidende rol" bij de hoegenaamd "gevaarlijke" actie. Hij eiste daarom maar liefst vier maanden cel, waarvan twee voorwaardelijk.
Voor de verandering ging de dienstdoende D66-rechter daar niet in mee. Het werd 60 dagen cel. 56 daarvan zijn voorwaardelijk. Omdat de boer zeker meer dan 4 dagen al heeft vastgezeten is hij vrij. De andere 56 moet hij uitdienen als hij nog een keer 'in de fout' gaat. Wat wil zeggen: als hij demonstreert tegen het kwalijke overheidsbeleid dat erop gericht is om hem en alle andere boeren van te vernietigen.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Het is te triest voor woorden, deze veroordeling. En het wordt nog erger als je bedenkt dat er ruim honderd boerenhelden zijn aangehouden sinds het begin van de boerenprotesten. Een aantal daarvan zit nóg steeds vast.
Die arme boeren, die strijden voor hun hele manier van leven - hun bedrijf, hun woning, hun gezin - worden nu dus beschouwd als criminelen. Sterker nog, in het geval van deze specifieke boer zelfs als veroordeelde criminelen. 
Je wordt er misselijk van.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten