Filmpje! Agractie gaat door met blokkades, ’standstills’, op drukke plekken

In tegenstelling tot Farmers Defence Force gaat Agractie wel door met actievoeren tegen de desastreuze stikstofplannen van dit rampenkabinet. Dat is de juiste instelling! Naast publieksvriendelijke acties zullen er ook hardere acties plaatsvinden die hinder kunnen veroorzaken. Dat nemen we voor lief het gaat om de toekomst van de boerenstand en van ons land.

De boerenprotesten gaan door. „We moeten volhouden met onze acties. Of dat nou een publieksvriendelijke is, zoals binnenkort met de start van de Vuelta, of acties die scherper zijn, ze moeten plaatsvinden. Soms met zo min mogelijk inspanning, want we zijn allemaal druk, maar wel met een groot effect. Denk er daarbij bijvoorbeeld aan standstills te organiseren op drukke plekken bij je in de buurt. Dit kun je vaak met kleinere groepen al goed realiseren”, zegt melkveehouder Erik Luiten, een van de kopstukken van Agractie, in een maandag gepubliceerde videoboodschap.

''Agractie wil, net als andere boerenorganisaties, dat het stikstofbeleid van het kabinet van tafel gaat. Het kabinet wil de landbouw dwingen om de uitstoot van stikstof tot 2030 te halveren. Dit zou kunnen betekenen dat de veestapel flink kleiner moet worden. „Zolang het fundament onder dit beleid overeind blijft staan, moeten we hier de aandacht op blijven vestigen. Mensen, de strijd is nog niet gewonnen. Hou vol, geef niet op. Samen staan we sterk en we houden het oog op de bal. Als we nu niet grondig keren, gaat het beleid nagenoeg ongewijzigd door en wordt het voortgezet. Dat is iets wat we niet willen”, zegt Luiten tegen Nederland.

In tegenstelling tot Farmers Defence Force heeft Agractie het wel begrepen. Zij gaan dus wel door met hun boerenacties. Een stap terugdoen is het domste wat je kunt doen. Iedereen die ook maar een beetje verstand heeft van actievoeren weet dat je op zo'n moment niet op de handrem gaat staan, maar er een schepje boven op moet doen en dat doet Agractie. Als je tegenstander in de touwen hangt geef je hem geen ruimte om rustig op adem te komen. Nee, dan ga je door en door en door totdat de scheidsrechter er een einde aan maakt óf de tegenstander zelf zijn handdoek in de ring gooit. Goed zo Agractie de aanhouder wint!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties