shutterstock 1929816080

Boem! Asielinstroom EXPLODEERT: 60.000 in 2023

Politieknov 04 2022, 17:00
Nederland gaat gebukt onder verschillende crises. De asielcrisis is daar één van. Die crisis houdt in dat er veel te veel zogenaamde asielzoekers naar ons land komen... en dat er geen ruimte is om ze op te vangen. Nou, die situatie wordt dit jaar én volgend jaar nog erger. (Maar noem de term omvolking niet!)
In De Telegraaf vandaag een belangrijk artikel over de asielinstroom. Want als je denkt dat het niet erger kunt worden, nou, dan heeft het kabinet een schok voor je in petto. We zitten namelijk nog lang niet op de piek. In 2021 kwamen er 34.860 'asielzoekers' en 'nareizigers.' In 2022 worden dat er 55.000. 
Ja, dat lees je goed. Het worden er dit jaar dus 20.000 meer dan vorig jaar. En dat terwijl er al een opvangtekort is én de politiek eist dat we 'asielzoekers' voorrang geven bij het toewijzen van woningen. Want hé, die gewone échte Nederlanders kunnen best een jaartje of tien wachten op een huis. Toch?! Nou dan.
Dat is natuurlijk ronduit schokkend. Maar wacht, het wordt nog erger. Het kabinet denkt namelijk dat de 'asielinstroom' in 2023 (volgend jaar dus) gaat oplopen tot 60.000.
Zestigduizend!
En wacht, die aantallen "zijn exclusief Oekraïeners." Want die tellen we niet mee in de officiële cijfers. Oekraïense asielzoekers staan namelijk bóven gewone asielzoekers (die vaak een kleurtje hebben en in de ogen van het establishment daarom toch een beetje anders zijn. Niet mínder per sé. Maar ánders. Toch, Mark?) en hebben een speciale opvangregeling. 
Na dit jaar en volgend jaar zegt de IND (dezelfde organisatie die ervoor verantwoordelijk is dat sprekers met onwelgevallige meningen ons land niet binnen mogen komen) dat die asielcijfers waarschijnlijk lager worden. Dan gaat het naar... 40.000. Waarschijnlijk. Hopelijk. Misschien. 
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Wat dit allemaal betekent? Nou, dat is best simpel. You ain't seen nothing yet. De asielcrisis gaat de komende jaren nog veel groter worden. Aangezien er geen huizen bij gebouwd gaan worden geldt dat ook voor de wooncrisis. En ja, dat allemaal bij elkaar zorgt ook voor een hogere inflatie (te beginnen met huizenprijzen, maar dat sijpelt door in de rest van de economie).
Als je denkt dat het ergste erop zit heb ik heel, heel slecht nieuws voor je. Dit is echt nog maar het begin.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten