20220228 Debat over situatie in Oekraïne Van Haga BVNL

BVNL wil VN-vluchtelingenverdrag opzeggen: ''Niet meer van deze tijd.''

Politiekjul 25 2022, 9:20
Nederland kampt met een ongekende asielcrisis. Deze crisis dient zo snel mogelijk een halt te worden toe geroepen. Daarom wil BVNL de handtekening van Nederland weghalen onder het vluchtelingenverdrag van de Verenigde Naties. Volgens dat verdrag uit 1951 is Nederland verplicht om vluchtelingen toe te laten tot de asielprocedure. Wybren van Haga wil alleen vluchtelingen toelaten die aantonen dat ze niet terecht kunnen in een ander land in de eigen regio.
"Als we het verdrag opzeggen vervalt de verplichting om alle asielaanvragen te behandelen en asielzoekers op te vangen. Alleen dan kan het belangrijke principe van opvang in de regio echt worden waargemaakt", aldus Van Haga, die erop wijst dat het verdrag is opgesteld in een tijd dat vluchtelingen naar een buurland gingen om bescherming te zoeken. Het is volgens hem niet berekend op een tijd waarin je binnen een halve dag naar het andere eind van de wereld kunt vliegen om asiel te vragen. “Wij krijgen hier, op Oekraïners na, niet de echte vluchtelingen die geen kant op kunnen, wij krijgen hier de ‘vluchtelingen’ die of een grote investering kunnen doen om naar West-Europa te gaan of ‘vluchtelingen’ die derde- of veiligelander zijn en per definitie niets in Nederland te zoeken hebben."
Van Haga verwacht een Kamermeerderheid voor zijn plan. "Bijna alle andere partijen vinden dat je vluchtelingen zoveel mogelijk in de eigen regio op moet vangen. Boter bij de vis dan nu." Het VN-verdrag uit 1951 is daarom volgens BVNL niet meer van deze tijd.
Dit voorstel is een interessante lakmoesproef voor de partijen die pretenderen in de Tweede Kamer voor het Nederlands belang op te komen. Nederland hoort gewoon baas in eigen huis te zijn. De DDS redactie is vooral erg benieuwd naar het standpunt van BBB over dit voorstel. Over stikstof en corona weten we hoe de partij van Van der Plas denkt maar over andere standpunten is haar partij vaag of verrassend globalistisch.  
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten