De eerste Renaissancescholen komen in Almere, Apeldoorn, Den Haag, Hoogeveen en Tilburg

De eerste Renaissancescholen komen in Almere, Apeldoorn, Den Haag, Hoogeveen en Tilburg

FVD ligt op koers om eigen scholen te openen. De partij van Thierry Baudet vindt het huidige basisonderwijs niet toereikend. Er is onvoldoende kwaliteit, te veel woke, te klimaat alarmistisch, te bureaucratisch. Sinds de coronagekte is dit bij veel mensen nóg veel duidelijker geworden.

Het bestaande onderwijs hervormen is nagenoeg onmogelijk. Dus door zelf een nieuwe onderwijslijn te starten hoopt FVD echte veranderingen in het onderwijs te bewerkstelligen. Op de Renaissanceschool wordt degelijk onderwijs gegeven op basis van klassieke en moderne onderwijstechnieken die zich hebben bewezen. De ‘meester’ of ‘juffrouw’ staat centraal en moet een hoog niveau hebben, want goed onderwijs staat of valt met goede docenten. Leerlingen worden enerzijds aan de hand genomen door de leraar en anderzijds gestimuleerd zelf na te denken. Degelijk klassikaal onderwijs zal daarom de norm worden. De Renaissanceschool wordt gedragen door docenten, ouders en leerlingen. Ook de ouder zelf speelt hier dus een erg belangrijke rol.

Een door het rijk bekostigde school oprichten vereist een uitgebreide voorbereiding. Er zijn inmiddels 5 initiatieven gemeld, daarmee start een traject van 2 jaar om door de inspectie goedgekeurd te worden en bekostiging en huisvesting toegekend te krijgen. In het kader van dit traject moet de belangstelling voor deze nieuwe scholen aangetoond worden. Daarvoor moeten ouders van 2-, 3-, of 4-jarige kinderen uit de betreffende regio’s een ouderverklaring bij DUO afgeven door in te loggen met DigiD. De Renaissancescholen gaan van start in 5 gemeenten: Almere, Apeldoorn, Den Haag, Hoogeveen en Tilburg.

Laat kinderen gewoon kinderen zijn. Val ze in hun (basis)schooltijd niet lastig met politiek. Kinderen hebben vooral behoefte aan goed reken- en taalonderwijs zodat zij later goed zelfstandig kunnen nadenken. In deze behoefte lijken de Renaissancescholen te voorzien.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties