46235508201 83124fa235 c

Kabinet gaat te laconiek om met koopkrachtval; de Gele Hesjes liggen op de loer

Politiekjul 25 2022, 11:22
De CDA-senator Niek Jan van Kesteren maakt zich vandaag in de Telegraaf ernstig zorgen over het feit dat het kabinet te laconiek om gaat met de koopkrachtval. De hoge inflatie is ’een tikkende tijdbom’ die de samenleving kan ontwrichten. De polder moet de redding gaan brengen omdat er een koopkrachtdeal moet komen met werkgevers en vakbonden
De oud-directeur van VNO-NCW van Kesteren maakt zich ernstige zorgen om de financiële situatie van Nederlandse huishoudens. „We staan aan de vooravond van een enorme financiële klap. Een sociaal akkoord zou mensen daarvoor kunnen behoeden. Ik vind dat er veel te laconiek mee wordt omgegaan,'' zegt hij. De polder moet de redding gaan brengen.
De gesprekken met de sociale partners zijn nog niet ingepland om tot een koopkrachtdeal te komen. Niet erg verrassend van een kabinet dat niet uitblinkt in snelheid. „Begin 2020 kreeg onze economie van De Nederlandsche Bank nog een 9. Dat is de vrucht geweest van langdurig verstandig sociaal-economisch beleid. Nederland heeft het niet slecht gedaan in al die jaren en dat kwam door de samenwerking tussen kabinet, werkgevers en vakbonden. En dat is nu ook weer nodig”, zegt senator Niek Jan van Kesteren.
Er moet vaart worden gemaakt anders kan de bom barsten volgens van Kesteren. „We staan aan de vooravond van een enorme financiële klap. Een sociaal akkoord zou mensen daarvoor kunnen behoeden. Het belangrijkste is dat de koopkracht niet in elkaar stort. Ik vind dat er veel te laconiek mee om wordt gegaan, het gesprek tot nu toe is veel te stroperig. Er tikt een tijdbom. Als je dit niet oplost, krijg je gele hesjes-toestanden.”
Ja de Gele Hesjes zijn natuurlijk heel erg. Weet je wat pas erg is een kabinet dat het buitenland belangrijker vindt dan het welzijn van haar eigen volk. Dat is erg!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten