Caroline van der Plas (BBB) en Wybren van Haga (BVNL) reageren op PVV-wetsvoorstel: “Dat er iets moet gebeuren is voor ons zonneklaar”

Caroline van der Plas (BBB) en Wybren van Haga (BVNL) reageren op PVV-wetsvoorstel: “Dat er iets moet gebeuren is voor ons zonneklaar”

Politiekmaa 03, 12:00
De Partij voor de Vrijheid (PVV) heeft gisteren een nieuw wetsvoorstel gepresenteerd: het verlagen van de btw op basisgoederen naar 0%. Dit zou betekenen dat de btw op boodschappen zou komen te vervallen, waardoor het leven weer betaalbaar zou moeten worden. De prijzen van de boodschappen zijn de afgelopen twee jaar enorm gestegen, mede veroorzaakt door de continue lastenverzwaringen van de kabinetten Rutte.
Het voorstel van de PVV kan op steun rekenen van een aantal van de rechtse oppositiepartijen. Zij zijn het met de PVV eens dat de prijzen van basisgoederen de spuigaten uitlopen en dat er actie ondernomen moet worden om het leven betaalbaar te houden voor iedereen.
Zo laat Caroline van der Plas (BBB) aan De Dagelijkse Standaard weten dat het “onbestaanbaar is dat er steeds meer Nederlanders zijn die hun boodschappen niet kunnen betalen. Het moge duidelijk zijn dat hier iets aan moet gebeuren.” De wet klinkt BBB goed in de oren en de partij van Caroline van der Plas gaat er de komende tijd goed naar kijken. “Dat er iets moet gebeuren is voor ons zonneklaar”. Aldus van der Plas.
Ook BVNL is positief over het wetsvoorstel van de PVV. “BVNL steunt dit voorstel uiteraard van harte” Aldus van Haga in een reactie aan De Dagelijkse Standaard. “Dit linkse kabinet zorgt voor enorme inflatie door de energie duurder te maken door het Groninger gasveld te sluit, de Btw-verhoging op brandstoffen en de niet werkende sancties tegen Rusland.” BVNL zal volgens van Haga alle mogelijkheden aangrijpen om “het leven van Nederlanders beter te maken.”
Indien er meer reacties volgen op het wetsvoorstel van de PVV zullen we die later toevoegen aan het artikel.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten