de dagelijkse standaard dh 00943

Caroline van der Plas (BBB) staat open voor autoverboden "als er goed OV is"

Politieksep 01 2023, 13:00
BBB-leider Caroline van der Plas heeft op bijzonder vreemde wijze gereageerd op het idee/plan van de 'Klimaatraad' om forensen uit de auto en in het OV te jagen. Want, zegt ze, mensen moeten gewoon met de auto kunnen reizen... zolang er geen goed openbaar vervoer is." En als dat er wél is moeten ze dus maar hun auto opgeven, Caroline?
Van der Plas wordt er de laatste tijd steeds vaker van beschuldigd dat ze wel héél erg meegaat in het klimaatverhaal en de stikstofonzin. Dat ze uiteindelijk heus akkoord gaat met geschifte maatregelen - misschien dat ze wat details wil bijwerken, maar dat is het dan wel. "Nee, nee, geen 3.000 boeren onteigenen, maar 2.000. Yes, wat een overwinning!" Dat soort gedoe.
Nou, ze maakt dat imago weer eens waar hoor. Want ze heeft gereageerd op het gestoorde plannetje van de Klimaatraad om forensen het OV in te dwingen. "Misschien moeten we toe naar een heel andere manier van mobiliteit, waarbij je in de Randstad veel meer gedeeld en openbaar vervoer heb," liet de voorzitter van die raad onlangs weten.
Ja, dat lees je goed. Gedeeld én openbaar vervoer. Dus mensen moeten hun auto's gaan delen - of gewoon auto's delen die dan van niemand meer zijn, die kan je dan huren of iets, zoals nu kan met die kleine elektrische scooters - en eigenlijk gewoon helemaal niet meer per auto reizen. Ga het OV maar in! En snel een beetje.
Van der Plas' reactie hierop?
"Dit is weer een sterk staaltje wensdenken van mensen die zich totaal niet kunnen of willen verplaatsen in gewone mensen met gewone banen. Mensen moeten gewoon auto kunnen rijden zolang er geen goed openbaar vervoer is."
Iedereen die begrijpend kan lezen weet natuurlijk dat het venijn 'm in het laatste deel zit. Iedereen moet met een (eigen) auto kunnen reizen zolang er geen goed OV is... 
En als dat goede OV er wél is? Dan kunnen mensen wél gedwongen worden? Van der Plas zegt het niet met zoveel woorden, maar dat is natuurlijk terdege wat haar tweet impliceert.
Podcaster en journalist Sietske Bergsma is dan ook niet te spreken over deze opmerking van Van der Plas. "Mensen moeten gewoon thuis kunnen blijven wonen, zolang er geen goede opvanghuizen en tinyhouse complexen zijn," aldus Bergsma. "Zelfde denktrant, zelfde gevaar."
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we niet bang Van der Plas tot de orde te roepen. Want dit is een gevecht op leven en dood. We behouden onze manier van leven óf we worden overweldigd door een dictatoriale WEF-overheid die ons knecht. Andere smaken zijn er niet. Maar dit betekent dat we JOUW STEUN nodig hebben. Doneer aan DDS en strijd samen met ons voor de waarheid!
Dit is precies waarom heel veel mensen steeds kritischer worden over Van der Plas en haar BBB-partij. Ze doet altijd alsof ze heel kritisch is, opstaat voor de boeren, en alsof ze niets heeft met de stikstofgekte... maar als puntje bij paaltje komt is ze altijd bereid om compromissen te sluiten op dit soort onderwerpen. Sterker nog, als je écht goed naar haar luistert krijg je de indruk dat ze gewoon meegaat in het narratief dat er een "probleem" is. Ze wil de "oplossing" alleen een beetje anders invullen dan de oude kartelpartijen.
Natuurlijk is dat funest voor het hele land. Dit zijn allemaal verzonnen problemen. Er moet dus geen enkel compromis over gesloten worden. Vrijheid!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten