20211103 Tweede Kamer coronadebat 143

CDA wil nog meer zetels verliezen: 'CDA-prominenten breken lans voor terugkeer coronaminister Hugo de Jonge'

Politiekdec 01 2021, 20:00
Het CDA staat desastreus laag in de peilingen, maar partijprominenten menen dat het een slim idee is om te pleiten voor een terugkeer van Hugo de Jonge als coronaminister in het volgende kabinet. Ook De Jonge zelf zou graag willen terugkeren naar het ministerie van Volksgezondheid, maar partijleider Wopke Hoekstra wil graag nieuwe gezichten naar voren schuiven.
Wopke Hoekstra wil het liefst zo veel mogelijk nieuwe gezichten naar voren schuiven in het nieuw te vormen kabinet. Geen slecht idee aangezien het CDA er op een ongekend dieptepunt in de peilingen staat. De partij moet zien af te rekenen met het huidige imago. Nieuwe gezichten die de partij vertegenwoordigen in het kabinet kunnen hier aan bijdragen.
Maar enkele CDA-prominenten denken hier anders over, zij willen juist de stuntelende coronaminister Hugo de Jonge opnieuw op deze functie zien, zo valt te lezen in het AD. Partijprominent Marja van Bijsterveldt, gesteund door andere mastodonten, vindt namelijk dat je moet gaan voor continuïteit tijdens een crisis:
"Het zou het meest logisch zijn als je continuïteit hebt op VWS in een heel zware tijd."
Een wisseling van de wacht brengt alleen maar chaos mee, aldus Van Bijsterveldt. Maar volgens mij realiseert zij niet dat we juist veel chaos hebben gehad dankzij De Jonge. Gedurende deze crisis lopen we als land continu achter de feiten aan. Ook nu weer, onder meer wat betreft de boosterprik, staan we stijf onderaan in de lijstjes - of juist bovenaan in de lijstjes waar je niet in de top wilt staan.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Juist een frisse wind op het dossier corona zou geen kwaad kunnen, sterker nog: De Jonge is er heilig van overtuigd dat hij het bij het rechte eind heeft. Hij staat al maanden niet meer open voor kritiek, ondertussen zijn de Nederlandse prestaties belabberd. Het is kenmerkend voor het CDA dat de oude garde vernieuwing tegen wil gaan. Terwijl juist zij zouden moeten inzien dat de partij nieuwe gezichten goed kan gebruiken, helaas is het nu net die oude garde die heropleving van het CDA onmogelijk maakt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten