50plus met hart voor de groningers winschoten 2023 02

Chaos bij partijcongres 50PLUS: Is dit het definitieve einde van de ouderenpartij?

Politiekokt 01 2023, 13:00
Wie had gedacht dat het partijcongres van 50PLUS nog eens zou uitdraaien op een ouderwets knokfestijn? Bestuurders stapte op, de ruzies liepen hoog op, en zelfs de politie moest erbij worden gehaald. Het lijkt erop dat de ouderenpartij nu definitief is beland in een staat van totale chaos.
Het partijcongres in Ede, waar zaterdag een nieuwe lijsttrekker gekozen zou worden, eindigde voortijdig in totale chaos. De geroyeerde kandidaat-lijsttrekker Gerard van Hooft beweert dat hij 'met geweld' door de politie het gebouw uit is gezet. Maar volgens de politie was er van geweld 'geenszins sprake, enkel lichte dwang'. Ach ja, de waarheid ligt zoals altijd ergens in het midden, toch?
Alsof dat nog niet genoeg was, maakte partijvoorzitter Jorien van den Herik bekend dat hij zijn functie bij de eerstkomende ledenvergadering neerlegt. Voor hem is 'de lol eraf', zo verklaarde hij later op de dag. En alsof dat nog niet genoeg was, stappen medebestuurders Harry van den Dool en Jerry Schultze ook op. Het schijnt bij 50PLUS meer te draaien om baantjes 'en het salaris wat daarmee te verdienen is', in plaats van om de belangen van ouderen, aldus Van den Herik. Tja, die 'baantjesjacht' heeft de ouderenpartij niet bepaald een goed imago bezorgd. Bekende Nederlanders die als stemmentrekkers hadden kunnen dienen, hebben volgens Van den Herik om die reden vriendelijk bedankt voor de eer.
Het partijcongres verliep zo onrustig dat de zaal uiteindelijk moest worden ontruimd. Het congres eindigde zonder verkiezingsprogramma en zonder lijsttrekker. Volgens getuigen verscheurde partijvoorzitter Jorien van den Herik papieren en verklaarde hij stemvolmachten ongeldig tijdens de bijeenkomst. Op sociaal medium X circuleert zelfs een foto waarop te zien is dat de politie Gerard van Hooft komt ophalen. De politie bevestigt dat hij 'met lichte dwang' uit het gebouw is gehaald.
50PLUS, het lijkt wel een soapserie waarin de ene na de andere ruzie uitbreekt. De partij behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2021 één zetel, maar lijkt nu vooral bezig te zijn met zelfdestructie. Of ze na de verkiezingen in november überhaupt nog terugkeren in de Tweede Kamer? De meeste peilingen voorspellen weinig goeds. Maar wie weet, misschien brengen de komende maanden nog meer komische wendingen met zich mee in dit politieke circus.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten