2010 02 vvd en d66

Eindhovense VVD valt uit elkaar door oplopende spanningen: " VVD-raadsleden zijn volgzame vrienden en jaknikkers!”

Politiekjun 21 2023, 19:00
In een opmerkelijke ontwikkeling heeft de Eindhovense VVD-fractie aangekondigd haar werk voort te zetten zonder raadslid Fatimzahra Chahim. Het raadslid zal voortaan als onafhankelijk lid in de gemeenteraad actief zijn. Deze stap komt voort uit meningsverschillen en spanningen binnen de fractie, zo blijkt uit een verklaring van de Eindhovense VVD-afdeling.
De VVD betreurt het feit dat de samenwerking binnen de fractie onder te veel druk is komen te staan. In de verklaring geeft de partij aan dat er te veel verschillen van opvatting waren over de invulling van het raadslidmaatschap. Fatimzahra Chahim heeft in een interview met het ED (Eindhovens Dagblad) laten weten dat ze zich niet vrij voelde om haar mening binnen de fractie te uiten. "De VVD is een partij van vrijheid, maar die vrijheid proefde ik niet meer."
Volgens Chahim draait de VVD-fractie voornamelijk om fractievoorzitter Lex Janssen. Ze beschuldigt hem ervan geen tegenspraak te dulden en stelt dat de andere VVD-raadsleden slechts meegaande volgers zijn. Ze voelt zich beperkt en niet in staat om haar eigen geluid te laten horen. Chahim verwijst naar de steun van de VVD aan de ontheffing voor D66-wethouder Monique Esselbrugge om in Nijmegen te blijven wonen als een punt waarover ze het oneens was met haar fractie.
Het VVD-raadslid voelde zich vaak beperkt als werkende moeder. Ze ervoer druk en kritiek wanneer ze politieke verantwoordelijkheden moest laten schieten om bij haar kinderen te kunnen zijn. Ze deelt dat ze scheef werd aangekeken vanwege het missen van de campagnetijd vorig jaar, toen haar baby na een zware bevalling nog vier weken in het ziekenhuis moest verblijven. Deze persoonlijke omstandigheden zorgden voor twijfels over haar toewijding en betrokkenheid.
De VVD heeft naar eigen zeggen meerdere pogingen ondernomen om weer op één lijn te komen met Chahim, maar deze inspanningen hebben niet het gewenste resultaat opgeleverd. De VVD-fractie zal nu verdergaan met vijf raadsleden, waardoor zij de grootste oppositiefractie blijft in de Eindhovense gemeenteraad.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten