ChristenUnie onder vuur: 'De partij stemt vóór ondersteuning uitbreiding van transklinieken!'

ChristenUnie onder vuur: 'De partij stemt vóór ondersteuning uitbreiding van transklinieken!'

Gert-Jan Segers in de Tweede Kamer, met in zijn kielzog fractiegenoot Joel Voordewind. © DDS.

Christelijke kiezers - echt christelijke kiezers, niet van die 'christendemocraten' die feitelijk niets meer geloven - vinden het bizar dat de ChristenUnie veranderd is in een christen-light versie van D66. Want de partij heeft nu voor uitbreiding van zogenaamde transklinieken gestemd. Hallo, geseculariseerd much?

Prominente SGP-opiniemaker Tom de Nooijer ontmaskert de moderne, progressieve, anti-christelijke agenda van de ChristenUnie. Want hij heeft even goed opgelet en het is hem opgevallen dat die partij gewoon keihard voor meer, meer, meer transklinieken is. Dat zijn dus 'klinieken' die feitelijk ontkennen wat 'God gemaakt' heeft, volgens gelovige christenen tenminste: mannen én vrouwen. Je bent precies zo als je hoort te zijn. Want God maakt geen 'fouten.'

BIJ1 wil een nieuwe transkliniek in Utrecht realiseren. "Onze motie om dit soort initiatieven vanuit de landelijke overheid te ondersteunen en faciliteren is aangenomen," schrijft de partij trots op Twitter.

"ChristenUnie stemt vóór het ondersteunen van uitbreiding van transklinieken…" reageert De Nooijer daarop op. "De conservatief-christelijke tegenkracht vanuit de CU tegen de moderne progressieve ontwikkelingen, is de afgelopen jaren helaas in razend tempo verdwenen."

(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Een andere conservatief-christelijke twitteraar, Mathijs van Tang, stelt daarop met de statement dat "de CU heel hard een conservatieve tegenbeweging in eigen gelederen nodig [heeft]." En ene Deniz Tazcan reageert terecht met de opmerking dat de échte vraag tegenwoordig is: is de CU nog wel christelijk?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties