9758009243 604c43faf4 c

COA parkeert ook in gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel zomaar stiekem tientallen vluchtelingen

Politiekaug 19 2022, 15:00
Bewoners van het Zuid-Hollandse Nieuwerkerk aan den IJssel zijn, net als de gemeente, verbaasd door het onaangekondigde verblijf van tientallen vluchtelingen in het Van der Valk-hotel. Het COA trekt zich nergens meer wat van aan.
Inwoners en zelfs de gemeente worden niet meer geïnformeerd door het COA als er vluchtelingen worden ondergebracht, meldt De Telegraaf. Vluchtelingen meldden zich 17 augustus bij de publieksbalie van de gemeente Zuidplas in Zuid-Holland. En tot grote verbazing van de gemeente waren de vluchtelingen de volgende dag al ondergebracht bij het Van der Valk-hotel door het COA.
Het COA verzekert de mensen dat het om een 'tijdelijke oplossing' gaat, maar we weten allemaal dat het COA niet heel veel kan beloven. Maar kennelijk is het allemaal koek en ei binnen de gemeente. Het COA wordt vergeven voor de 'slordige communicatie' en er zijn 'stevige gesprekken gevoerd', maar dat was het dan ook wel.
De rest van Nederland mag zich wel opmaken voor meer van dit soort fratsen. Het COA pleurt gewoon vluchtelingen bij gemeenten over de schutting, de gemeente in kwestie mekkert een keer over dat dit niet volgens de procedure is en dat er beter gecommuniceerd moet worden, en daarna volgen ze als makke lammetjes het beleid van het COA (en het kabinet).
En ach, nu hebben mensen er natuurlijk nog niet zo'n last van, want het gaat om hotels en locaties die nog enigszins 'uit de buurt' zijn. Maar er komt natuurlijk een moment dat die asielzoekers zich gaan vervelen en vastlopen in de asielprocedures, terwijl de overheid maar geen woonruimte op structurele opvangplekken weet te realiseren (in ieder geval niet genoeg).
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Binnen een mum van tijd krijgen al die gemeentes dan hun eigen 'Ter Apeltjes' en kan het kabinet alleen maar toekijken hoe de pleuris uitbreekt. Het kost de belastingbetaler weer klauwen met geld en levert werkelijk niemand ook maar iets op, behalve de D66'ers en GroenLinksers die lekker moreel verheven in hun wijkjes blijven waar het COA níét naar locaties zoekt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten